Fudbal

Sedam plus u Minhenu, Bajern umalo od gotovog napravio veresiju

Izvor mondo.ba

Branilac trofeja izborio je plasman u četvrtfinale Kupa Nemačke u najefikasnijem meču ove faze takmičenja.

Izvor: Christian Kaspar-Bartke/Bongarts

Aktuelni pobednik DFB Pokala, minhenski Bajern, nastavio je pohod ka svom 24. finalu i jubilarnom 20. trofeju u najmasnovnijem nemačkom takmičenju.

Bavarci su do plasmana među osam najboljih stigli zasluženo iako su u samom finišu umalo prosuli dva gola prednosti... 

BAJERN - HOFENHAJM 4:3 (3:1)

Nije dobro počelo za bavarski tim na "Alijanc Areni" s obzirom na to da je već u osmom minutu Hofenhajm poveo autogolom Žeroma Boatenga, koji je u nameri da izblokira udarac Ilasa Beboa, promenio smer lopti i pogodio vlastitu mrežu.

Taj gol gostiju iz Sinshajma kao da je naljutio izabranike Hansija Flika, koji su preokrenuli rezultat za samo 10 minuta.

Najpre je Benjamin Hubner u 12. minutu autogolom poravnao rezultat posle duela sa Tomasom Milerom, pa je ostala nedoumica da li je iskusni napadač Bajerna bio strelac. Gol je pripisan defanzivcu Hofenhajma, ali je Miler definitivno bio strelac pogotka za preokret.

Otkako je Hansi Flik preuzeo Bajern od hrvatskog stručnjaka Nike Kovača, prosjek golova u svim takmičenjima Bajerna je 3.3 gola po utakmici.

David Alaba je video njegovo utrčavanje i pravovremeno uputio loptu, koju je Miler iz prve poslao iza leđa golmana Filipa Pentkea.

Veliki deo posla oko plasmana među osam najboljih u DFB Pokalu, odradio je i Robert Levandovski, koji je povisio rezultat u 36. minutu na asistenciju Milera, uz Poljaka, apsolutno najboljeg aktera večerašnje utakmice u Minhenu.

U nastavku su se probudili gosti i krenuli na sve ili ništa, stvorivši nekoliko odličnih prilika da smanje rezultat. Uspeo je Hofenhajm čak i da pogodi mrežu Manuela Nojera u 72. minutu, ali je sudija Saša Stegeman poništio gol zbog igranja rukom Hubnera.

Ako su tada i postojale sumnje kod domaćih navijača da će gosti uspeti da se vrate u meč, dileme je razrešio Levandovski svojim drugim golom u 80. minutu. Poljski golgeter je večeras stigao do 35. pogotka na 29 utakmica u sezoni.

Izvor: Christian Kaspar-Bartke/Bongarts

Tako se barem činilo u tom trenutku s obzirom da je tim Alfreda Šrojdera u samom finišu uspio da uvede meč u neizvesnu završnicu.

Hofenhajm je preko Izraelca Munasa Dabura, koji je dva puta pogodio Nojerovu mrežu u 82. i 92. minutu, naterao Bajern da strepi u poslednjih par minuta sudijske nadoknade, ali ipak bilo je premalo vremena..

Na kraju, bio je to više nego častan poraz Hofenhajma u Minhenu.

Plasman u četvrtfinale ranije u sredu su osigurali Bajer iz Leverkuzena trijumfom nad Štutgartom (2:1), dok je četvrtoligaš Ferl odolevao protiv Union Berlina sve do 86. minuta kada je za goste pogodio Robert Andrič.

DFB Pokal - osmina finala

Bajer Leverkuzen - Štutgart 2:1 (0:0)
/Bredlou autogol 72, Alario 83 - Vamangituka 85/

Ferl - Union Berlin 0:1 (0:0)
/Andrič 86/

Bajern - Hofenhajm 4:3 (3:1)
/Hubner autogol 12, Miler 20, Levandovski 36, 80 - Boateng autogol 8, Dabur 82, 90+2/

Sarbruken - Karlsrue 0:0 (produžeci)

Utorak:

Ajntraht - RB Lajpcig 3:1 (1:0)
/Andre Silva 17 pen, Kostić 51, 90+5 - Olmo 69/

Kajzerslautern - Fortuna Diseldorf 2:5 (2:1)
/Kulveter 10, 38 pen - Ampoma 9, Henings 49, Cimerman 65, Henings 78, Stoger 83/

Šalke - Herta 3:2 (0:2)
/Kaliđuri 76, Harit 82, Raman 115 - Kepke 12, Pjontek 39/

Verder - Borusija D. 3:2 (2:0)
/Zelke 16, Bitenkur 30, Rašica 70 - Holand 67, Rejna 78/