Fudbal

Štoper opet u Srbiji: Posle 10 godina, Nemačke, Francuske, Rusije, Kine

Izvor mondo.rs

Nekadašnji defanzivac Zvezde vratio se u Superligu.

FK Voždovac spremio je veliko pojačanje za kraj prelaznog roka.

Novi igrač "zmajeva" postaće Nemanja Pejčinović (32), nekadašnji reprezentativac Srbije (tri nastupa).

Bivši đak Radničkog iz Kragujevca i Rada, koji je u inostranstvo otišao posle kratke epizode u Crvenoj zvezdi, vratiće se u Superligu nakon 10 i po godina. U novom klubu biće saigrač fudbaleru koji se vratio u Voždovac iz Premijer lige, Filipu Stupareviću.

Tokom boravka van Srbije, Pejčinović je igrao za Hertu jednu sezonu, zatim po četiri godine za Nicu i Lokomotivu iz Moskve, a takmičarsku 2018/19 proveo je u Kini.

"Srećan sam što sam postao član Voždovca. Prvi utisci su takvi da je ekipa sjajna i vrlo kvalitetna, igra se napadački fudbal i visok presing, što meni lično odgovara. Odlučio sam da se vratim u Srbiju pošto me mnogobrojne ponude iz inostranstva nisu zadovoljile, i da bih mogao da budem sa porodicom. Želeo bih da posle 10 godina opet "osetim" srpski fudbal i mislim da je Voždovac prava fudbalska sredina za mene. Želim da vidim da je srpski fudbal u boljem stanju nego što sam ga ostavio kada sam odlazio", rekao je on posle potpisivanja ugovora.

Pejčinović je svestan da će ga mladi saigrači gledati i na terenu i van njega.

"Nema sumnje da je svim momcima cilj da zaigraju u inostranstvu i ostave veći trag, ja sam im na raspolaganju da svojim iskustvom pomognem na način i u meri kojoj je to potrebno. Već sam upoznao momke, ovo je sjajna grupa ljudi, od uprave kluba, preko trenera i igrača, vidi se da vlada porodična atmosfera, da je klub na zdravim nogama, biće privilegija igrati u ovakvom okruženju", rekao je on.

U novom klubu trener će mu biti nekadašni saigrač iz Rada, Rade Koković, sa kojim je MONDO razgovarao o karijeri, ovdašnjem fudbalu, iskusvima iz Amerike...

"Interesantna je situacija. Prošlo je 10 godina od kako smo Rade i ja bili saigrači, putevi su nam se razdvojili, ali sam pratio njegov trenerski put, zadivili su me njegovi uspesi sa Voždovcem, i tu sam sada da sve to zajedno nadogradimo. Naravno da je na terenu sve vrlo profesionalno, kada radimo, radimo ozbiljno, tu nema mesta prijateljstvu, samo profesionalan odnos", rekao je Pejčinović.

Upitan da prokomentariše šta bi bila njegova lična ambicija, i koji rezultat bi smatrao za uspeh na kraju sezone sa Voždovcem, defanzivac "iz topa" odgovara - "Evropa".

"Kada bacimo pogled na tabelu, vidi se da Voždovac ima prostora da se umeša u borbu za Evropu, i ako su to ambicije kluba, onda bi se naravno poklopili. Ukoliko se kockice poklope, nije ni to nerealno, ali hajde da radimo polako, da idemo utakmicu po utakmicu, i rezultat neće izostati", dodao je Pejčinović na kraju.

Pejčinović je zadužio dres sa brojem "33" i našao se na spisku putnika za sutrašnji kontrolni meč sa TSC koji očekuje "zmajeve" na terenima akademije u Bačkoj Topoli.

Takođe, Pejčinović će imati i pravo nastupa u prvom prvenstvenom meču koji će Voždovac odigrati 15. februara u Lučanima protiv ekipe Mladosti.

Dolaskom Pejčinovića, Voždovac je završio svoj zimski prelazni rok, u kojem su pored iskusnog defanzivca dres sa grbom zmaja zadužili još i Edin Ajdinović (Crvena zvezda), Aleksa Janković i Ivan Milosavljević (Partizan), Nemanja Vučić (Vojvodina), Despot Mihailović (Zvezdara) i Filip Stuparević (Votford).