Fudbal

Juve se ponudio, Lacio prihvatio poklon: "Kuva" u borbi za "skudeto"!

Izvor mondo.ba

"Nebesko-plavi" gostujućim trijumfom protiv Parme prišli na bod zaostatka za liderom i aktuelnim šampionom Juventusom.

Gostujućom pobedom protiv Parme 1:0 (1:0), ekipa Simonea Inzagija "zakuvala" je borbu za "skudeto" u Seriji A, s obzirom na to da sada zaostaje samo bod za "starom damom".

Juventus je uspeo da kikse protiv Verone, a to je signal za njegove pratioce - Lacio je oberučke prihvatio poklon!

PARMA - LACIO 0:1 (0:1)

Iako silno oslabljeni neigranjem povređenih kapitena Senada Lulića i Bastosa, te suspendovanih Sergeja Milinkovića-Savića i Stefana Radua, "nebesko-plavi" uspeli su da zabeleže veoma bitan trijumf, sedmi uzastopni u duelima sa Parmom, te se tako ravnopravno uključe u borbu za "skudeto".

Lacio je bio bolji većim delom meča, te zasluženo stigao do vođstva u finišu prvog poluvremena, tačnije u 41. minutu.

Gužvu u šesnaestercu Parme iskoristio je Felipe Kaisedo, koji je prihvatio odbijenu loptu i pogodio mrežu domaćih. Tražili su iz Parme reakciju iz VAR sobe, smatrajući da je Ćiro Imobile igrao rukom prilikom prosleđivanja lopte napadaču Lacija, ali je gol ipak priznat.

Krenula je Parma u nastavku znatno ofanzivnije, pretili su domaći i nastojali da dođu do izjednačenja, a odbrana Lacija bila je na velikom ispitu. I položila ga.

Tvrdom igrom u odbrani gosti su uspeli da sačuvaju minimalnu prednost i tako zabeleže 16. ovosezonsko slavlje.

Lacio je odradio svoj deo posla, a ostaje nam da vidimo da li će isto učiniti i Inter, koji će večeras od 20.45 imati mnogo teži posao od Rimljana, s obzirom na to da igra protiv gradskog rivala Milana veliki "Derbi dela Madonina".