Fudbal

Šćenšni produžio ugovor, pa otkrio ambicije: Da osvojim SVE!

Izvor mondo.rs

Prvi čuvar mreže želi da ispisuje istoriju sa Juventusom

Vojćeh Šćenšni želi da "osvoji sve" sa Juventusom, što je glavna ambicija iza potpisa novog ugovora.

Poljski čuvar mreže produžio je ugovor sa "starom damom", a posle toga je rekao da je "žrtvovao mnogo toga" da bi postao prvi golman Juventusa.

"Oduševljen sam što sam obnovio ugovor sa Juveom do 2024. Poslednjih godina sam mnogo toga žrtvovao da bih postao igrač dostojan istorijskog dresa sa brojem jedan u ovom velikom klubu. Sada sam spreman da odem i dalje i ispišem priču za istoriju", rekao je Šćenšni za sajt kluba.

Šćenšni je došao iz Arsenala 2017. godine, posle pozajmice u Romi. On je otkrio koje su mu omiljene odbrane u crno-belom dresu.

"Sjajan je osećaj, ovo pokazuje da klub veruje u mene. Probaću da pružim sve od sebe. Uvek pokušavam da samouvereno uđem u utakmicu i bez pritiska. Volmi samo odbrane iz mečeva koje sam dobio. Uživao sam protiv Milana kod kuće ili onaj odarac Pašalića (iz Atalante). Ove sezone mi je omiljena odbrana Alanu", rekao je 29-godišnji golman.

Šćenšni ima je u 16 kola Serije A ove sezone šest puta sačuvao mrežu, a prošle je pomogao Juventusu da osvoji još jedan "skudeto", ali ambicija nikako ne fali.

"Hoću da osvojim sve. Znojiću se, trčaću i žrtvovaću sve da osvojimo sve titule. Hvala navijačima Juvea na svemu što su mi dali", rekao je Šćenšni.

Juventus sutra ponovo izlazi na teren kada igra prvu utakmicu polufinala Kupa Italije, protiv Milana na San Siru.