Fudbal

Bivši golman Liverpula je "najsrećniji čovek u Belgiji"

Izvor mondo.rs

Zaista uživa Minjole u Brižu

Bivši golman Liverpula Simon Minjole otišao je prošlog leta u Briž, a sada je rekao da je "najsrećniji čovek u Belgiji", od kada se vratio u svoju rodnu zemlju.

Posle šest godina službe, sada 31-godišnji Minjole se odlučio za prelazak u Briž. U Jupiler ligi je sjajan, pošto je u 22 kola čak 14 puta sačuvao mrežu, a njegov tim ima osam bodova prednosti na vrhu tabele, iako liga uopšte nije naivna i u njoj igraju neka velika imena.

"Igramo u mnogo takmičenja u Brižu. Zbog toga sam se vratio. Ja sam najsrećniji čovek u celoj Belgiji. Sada, posle 18 meseci klupe na Liverpulu, sda mogu ponovo da pokažem svoju vrednost, i to u trenutku kada sam na vrhuncu karijere", rekao je Minjole za belgijske medije.

On je podsetio da je sa klubom osvojio Ligu šampiona i da se osetio kao deo grupe, iako nije igrao.

"To je lepa uspomena, ali je mnogo lepše i mnogo je veće zadovoljstvo kada ste važni na terenu i osećate da možete da budete deo pobeda. Ako osvojim trofej u Brižu, a nadam se, naravno, da će ih biti tri, onda bi to bilo sasvim drugačije osećanje nego kada sam prošle godine podizao trofej Lige šampiona", rekao je Minjole.

Tagovi