Fudbal

Kosanović: Igrači su zamenili igrače, ne znam da li smo dobili pojačanja

Autor Mirjana Šegan

Trener Radničkog iz Niša Milorad Kosanović uoči nastavka Superlige sumirao učinjeno tokom zimske pauze pred meč sa Spartakom u Subotici u nedelju

Kosanović o Milanoviću i pripremama
Izvor: MONDO/Pavle Knežević

Fudbaleri Radničkog iz Niša ovog vikenda nakon dvomesečne pauze nastavljaju takmičenje u Superligi Srbije gostovanjem Spartaku u Subotici.

Nišlije prolećni deo domaćeg takmičenja dočekuju posle priprema koje su odradili u Beleku i aktivnog prelaznog roka.

"Otvaramo u nedelju drugi deo sezone utakmicom koja bi trebalo da bude veoma interesantna i uvod u još dve slične koje nas očekuju, protiv Čukaričkog i Vojvodine. Nadam se da smo ništa manje spremni od njih, najvažnije je da nemamo povređenih i bolesnih igrača", napomenuo je Milorad Kosanović, trener Radničkog na konferenciji u Nišu pred start prolećnog dela sezone.

Radnički će meč protiv Spartaka u okviru 21. kola Superlige odigrati u nedelju od 16 časova u Subotici.

"Spartak je dosta dobar tim sa ambicijama da se izbori za plej-of. Oni već drugu godinu zaredom igraju u gotovo nepromenjemnom sastavu, za razliku od nas koji menjamo na nekoliko meseci. Ovog puta to je čvršći i kompaktniji tim nego jesenas. Očekujem čvrstu utakmicu u kojoj ćemo tražiti povoljan rezultat", naveo je Kosanović, koji iščekuje odluku Disciplinske komisije posle žalbe koju je uložio nakon tromesečne suspenzije, koja mu ističe 18. marta.

Radnički je promenio obrise tima tokom zimske pauze. Klub su napustili Taras Bondarenko, Stefan Đorđević, Nermin Haskić, Rebin Sulaka, Japanac Riota Noma i Erik Jirka, a na "Čair" su stigli iskusni golman Borivoje Ristić, vezni igrač Mario Maslać, napadač Nemanja Kojić, koji je jesenas nosio dres Napretka, kao i Nemanja Subotić.

"Ne znam da li smo dobili pojačanja, ali dobili smo igrače umesto igrača. Imamo dobru grupu mladih, kao što su Mitrović, Miloradović, imamo Subotića, Pejovića, koji će dosta značiti, a i ostali igrači poseduju visok kvalitet. Bolje bi za nas bilo da je ostao Sulaka, kao centralni stoper, jer je baš proradio u drugom delu, a fali će nam i Jirka, jer smo njegovim odlaskom izgubili silu. Sa njima bi bilo drugačije, ali na raspolaganju mi je 20 igrača, kompaktna ekipa i trudićemo se da ostvarimo što bolje rezultate", rekao je šef stručnog štaba Nišlija.

On je pričao i o svojim kolegama u Superligi.

Kosanović je tokom zimskih priprema u Turskoj došao u sukob sa kolegom Milanom Milanovićem, trenerom Radnika i poslušajte šta je rekao o tom incidentu.

Radnički je jesenji deo Superlige završio na sedmom mestu tabele sa 32 osvojena boda, 23 manje od vodeće Crvene zvezde, 12 od drugoplasiranog Partizana, odnosno osam manje od Čukaričkog na četvrtom mestu, poslednjem koje vodi u Evropu.