Fudbal

Superligo, dobrodošla nazad: Ko će biti šampion, a ko drugoligaš?

Izvor mondo.rs

Nastavlja se najjače fudbalsko prvenstvo u Srbiji, pitamo vas: Ko će osvojiti titulu, a ko ispasti u Prvu ligu Srbije?

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Superliga Srbije se ovog vikenda vraća na terene od Subotice do Niša, pošto će 21. kolom biti nastavljeno domaće prvenstvo.

Očekuje nas osam utakmica u dva dana i pet različitih termina, sa dva televizijska prenosa.

Tokom sedmice smo vas pripremali za prolećni deo šampionata analizom učinjenog tokom zimske pauze u svih 16 superligaških timova.

Šta daje razloge Vojvodini i Voždovcu da gledaju ka vrhu? Kakvo će biti proleće Partizana posle dobro obavljenih priprema? Hoće li Radničkom iz Niša pomoći to što su u značajnoj meri menjali tim? I kako će Dejan Stanković obavljati posao u Crvenoj zvezdi, timu "viđenom" sa novom titulom prvaka?

Na sva ta pitanja smo pokušali da pronađemo odgovore, a vreme je da se pripremite za prvo prolećno kolo. Ovde je sve što vam je potrebno da znate.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Inđija - TSC Bačka Topola

subota, 13.00
Glavni sudija: Milanović Miloš

Inđija ne želi da se još dugo nalazi blizu zone ispadanja, dok gosti sa severa Srbije žele da se što pre približe mestima koja vode u evropska takmičenja.

Izvor: MN Press

subota, 14.30
TV Arenasport 1
Glavni sudija: Grujić Danilo

Derbi kola je ujedno i gradski derbi. Dejan Stanković će debitovati na klupi šampiona Srbije, dok "brđani" žele revanš za poraz u poslednjem meču u 2019. godini.

Mladost Lučani - Voždovac

subota, 16.00
Glavni sudija: Anđelovski Novica

Voždovčani su pružali odlične partije tokom jeseni, a sada sa dosta promenjenim sastavom žele da nastave u istom ritmu. Mladost, ipak, nije jednostavan rival.

Napredak - Javor Ivanjica

subota 16.00
Glavni sudija: Minaković Nenad

Javor u Kruševcu nije slavio od 2005. godine i taj niz će želeti da prekinu. Napredak nije briljirao u prvom delu sezone, pa će bti motivisani da pred svojim navijačima dobro započnu novu godinu.

Mačva - Rad

subota, 18.00
Glavni sudija: Široki Zoran

Poslednjeplasirani tim dočekuje ekipu koja je odmah iznad njih. Razmak između dva tima je tri boda i to je sasvim dovoljno da zagarantuje veliku borbu u Šapcu.

Vojvodina - Proleter

subota, 18.00
Glavni sudija: Simović Novak

Još jedan derbi u ovom kolu, ovoga puta novosadski. Vojvodina je trećeplasirana i u dobroj poziciji da se plasiraju u Evropu, a pobeda nad gradskim rivalom bi bila još slađa.

Partizan - Radnik Surdulica

Izvor: MN Press

nedelja, 16.00
TV Arenasport 1
Glavni sudija: Nikolić Bojan

Partizan je u poslednjem kolu u 2019. uspeo da se podigne do drugog mesta u Superligi, a Savo Milošević će sigurno želeti da zabeleži i novi trijumf nad ekipom iz Surdulice.

Spartak Subotica - Radnički Niš

nedelja, 16.00
Glavni sudija: Lukić Lazar

Radnički Niš nije bio ni blizu onog tima koji je bio nezaustavljiv prošle sezone i želeće što pre da se pomere unapred sa njihove trenutne sedme pozicije. Rival nije naivan, Spartak je odmah iza njih i pobedom bi mogli da im ozbiljno "dišu za vratom".

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Lista strelaca

1. Umar Sadik (Partizan) 11
2. Nenad Lukić (TSC) 11
3.
Nikola Petković (Javor)11
4. Stefan Mihajlović (Radnički) 10
5. El Fardu Ben (Crvena zvezda) 9
6. Bojan Matić (Vojvodina/Partizan) 9
7
. Sejduba Suma (Partizan) 9
8. Luka Stojanović (Čukarički) 9

Tabela

Crvena zvezda 55, Partizan 44, Vojvodina 42, Čukarički 40, TSC 36, Voždovac 35, Radnički Niš 32, Spartak 28, Mladost 25, Napredak 24, Proleter 20, Javor 20, Radnik 19, Inđija 14, Rad 11, Mačva 8.