Fudbal

Mančester siti IZBAČEN iz Lige šampiona na dve godine!

Izvor mondo.rs

Poslednja vest sa Ostrva... Siti će završiti ovu sezonu u Ligi šampiona, ali naredne dve neće imati pravo nastupa.

Šokantna vest iz sveta fudbala!

UEFA je žestoko kaznila Mančester siti zbog kršenja finansijskog fer-pleja. Aktuelni prvak Premijer lige suspendovan je iz svih UEFA takmičenja, dakle Lige šampiona ili Lige Evrope, u naredne dve sezone!


Kazna se ne odnosi na tekuću sezonu, u kojoj se Siti kvalifikovao za osminu finala gde ih čeka Real Madrid, tako da će kazna početi da teče od takmičarske 2020/21.

UEFA je utvrdila da je Siti prekršio pravila o licenciranju i finansijskom fer-pleju između 2012. i 2016. godine, pa su uz suspenziju iz takmičenja na dve sezone kažnjeni i novčano - 30 miliona evra, međutim prva stavka će ih mnogo više zaboleti.

Siti će imati pravo da se žali Sportskom sudu u Lozani, međutim pitanje je da li će to uspeti da im pomogne pošto se radi o grubom kršenju pravila.

Uz to, oni su već bili prestupnici, pošto su u sezoni 2013/14 takođe bili prekršili pravila o transferima.

Bili su kažnjeni sa 60 miliona evra, a u Ligi šampiona godinu dana kasnije nisu mogli da registruju više od 21 fudbalera.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt



Videćemo kako će ovo uticati na klub koji je potrošio ogroman novac u poslednje četiri sezone, otkako ih vodi Pep Gvardiola, a donekle se i iz njegovih nastupa u ovoj takmičarskoj godini moglo osetiti da u Sitiju slute na loše vesti.

Njegova jedina šansa da sa "građanima" nešto napravi u Evropi ove sezone biće u ovoj polusezoni, a sada već nikakvo iznenađenje ne bi bilo da napusti "Etihad" na leto.

Čak i da se Siti kvalifikuje za Ligu šampiona - neko drugi će na njihovo mesto. Ali ko bi to mogao da bude?