Fudbal

Lučanci ugasili vatru ''Zmajevima'', Javor odneo bod iz Kruševca

Izvor mondo.rs

Još dve utakmice prvog prolećnog kola odigrane su u terminu od 18 časova.

Izvor: MN Press

Nakon što su u Inđiji remizirali domaćin i ambiciozni TSC iz Bačke Topole, a nešto kasnije Crvena zvezda u šampionskom stilu posetila Banovo brdo, na programu su bila još dva meča.

Mladost je u Lučanima dočekala Voždovac (2:1), dok je Napredak u Kruševcu bio mnogo bolji domaćin Javoru (1:1).

Od četiri tima koja su u ovom terminu bili na terenu, samo je ekipa Voždovca zimsku pauzu provela na nekoj od pozicija koje vode u plej-of. Danas im to nije mnogo značilo.

Lučanci su se pokazali kao neugodan domaćin, pošto su izabranike Radomira Kokovića šokirali golovima na kraju prvog i na početku drugog dela igre. Prvo je precizan bio Radivojević sa bele tačke, u 39. minutu susreta, da bi prednost duplirao Eliomar posle dva minuta nastavka.


''Zmajevi'' su ostali bez vatre u Lučanima, pa je nešto moralo da se menja. Rezervista Nemanja Vučić, mladi reprezentativac Srbije, ušao je u igru i nakon samo nekoliko minuta prepolovio zaostatak gostujućeg tima.

Duel dve ekipe koje su stabilne u sredini tabele, bez bojazni da bi mogli da ispadnu i bez prevelikih maštanja o doigravanju za titulu dogodio se u Kruševcu. Renovirani Napredak je dočekao Javor, a na kraju su timovi podelili bodove.

Iako su ''Čarapani'' bili bolji tokom većeg dela susreta, gosti su prvi stigli do prednosti. Pogodio je štoper Pavišić, nakon prekida, ali slavlje Ivaničana nije dugo trajalo. Ono što jeste potrajalo dugo su njihovi protesti nakon gola Nenada Gavrića, krilnog fudbalera domaćeg tima koji je nekoliko minuta kasnije poravnao rezultat.