Fudbal

Mertens pokorio Sardiniju i primakao se istoriji

Izvor mondo.ba

Skoro šest i po godina navijači na Sardiniji nisu videli gol svog tima protiv Napolitanaca.

Golom Drisa Mertensa sredinom drugog poluvremena, Napoli je kao gost savladao Kaljari i nastavio sa serijom dobrih rezultata u Seriji A.

S druge strane, nestvarno loša tradicija domaćih je nastavljena i u ovom duelu sa Napolitancima, s obzirom da navijači na Sardiniji nisu videli gol protiv tima iz Napulja već skoro šest i po godina, tačnije od decembra 2013. godine.

KALJARI - NAPOLI 0:1 (0:0)

Kaljari je na početku sezone pružao sjajne partije, ali u poslednje vrijeme drastično je pala forma fudbalera sa Sardinije, koji su bez trijumfa već 10 prvenstvenih mečeva, te od ekipe kojoj se predviđala borba za izlazak u Evropu, sve više "klize" ka donjem delu tabele.

Nije prvo poluvreme donelo mnogo uzbuđenja, ali su gosti u nastavku uspeli iskoristiti terensku nadmoć i doći do bitnog trijumfa.

Mertens je u tom 65. minutu sjajno šutirao i pogodio dalji ugao gola Alesija Kranja, a ovaj pogodak bio mu je 120. u plavom dresu. Sada mu samo jedan nedostaje da se na prvom mestu večne liste strijelaca izjednači sa Marekom Hamšikom.

Ujedno, bio je to njegov 10. gol na prethodnih osam utakmica protiv Kaljarija, čime je pokazao da mu utakmice protiv ovog tima i te kako prijaju.

Sa ova tri boda tim Đenara Gatuza napredovao je na tabeli i krenuo ka mjestima koja vode u Ligu Evrope, prestigavši upravo Kaljari, ali i Bolonju i Milan, koji ima meč manje.

POGLEDAJTE REZULTATE SERIJE A