Fudbal

Javor spreman za Moravički derbi: Desetkovani napadaju pobedu

Izvor mondo.rs

Trener Ivanjičana veruje u svoj tim uprkos problemima.

Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Javor je proteklog vikenda ispustio vođstvo u Kruševcu, ali sada žele da se pred svojim navijačima iskupe za nerešen rezultat.

Povod je odličan, jer u okviru Moravičkog derbija u Ivanjicu stiže Mladost iz Lučana.

Lokalni derbi zapadne Srbije biće jedan od uvodnih mečeva u fudbalski vikend, a trener Igor Bondžulić ima samo reči hvale za rivala.

"Očekuje nas komšijski derbi protiv Mladosti, koja je jako dobra ekipa i znamo da će biti dosta teško. Odlično su organizovan klub, sa dobrim trenerom i dobrom selekcijom igrača. Najiskusnija su ekipa u ligi. Bod iz Kruševca moramo da potvrdimo na svom terenu i posle dužeg vremena obradujemo navijače", kaže Bondžulić za zvanični sajt kluba.

Šef stručnog štaba Javora osvrnuo se još jednom na prelazni rok i brojne promene u timu.

"Biće jako teško jer, ako pogledamo bilans prelaznog roka, jasno je da smo oslabljeni. Otišla su četiri standardna igrača, koji su činili kičmu ekipe, štoperi Kolaković i Amanović, koji su zajedno odigrali 52 od prethodne 54 utakmice, kao i vezista Kuveljić i napadač Mrkaić. Ipak, Javor ima snage, ali mora da odigra na maksimumu. Verujem da su igrači spremni. Očekujem dobar pristup i dobru utakmicu, kao i dobru atmosferu na stadionu", naglašava trener Ivanjičana.

Izvor: MONDO - ilustracija

Kadrovska situacija u timu Javora nije idealna.

"Jevremović ima parne kartone, Rogač je pod znakom pitanja. Vasiljević i Varga su povređeni, Cvetković i Zvekanov su juče počeli da treniraju, tako da ćemo morati da se konsultujemo sa lekarskom službom. Momci koji izlaze iz povreda nisu trenirali deset dana, tako da je veoma teško nakon takve pauze odigrati utakmicu na visokom nivou. Za ovu utakmicu nam trebaju najspremniji i najzdraviji igrači, ako mislimo da ostvarimo dobar rezultat", poručuje Igor Bondžulić.

Meč Javor - Mladost se igra u okviru 22. kola Superlige Srbije, a na programu je u petak od 18.00 časova.