Fudbal

Kako sam "skinuo" penal Benu: Golman Čukaričkog želi bodove sa "Čaira"

Izvor mondo.rs

Đorđe Petrović sumira utiske sa prvog meča u 2020. godini i najavljuje napad na pobedu protiv Radničkog iz Niša.

Izvor: MN Press

Čukarički je prekinuo niz nepobedivosti na Banovom brdu i sada se okreće novim izazovima van Beograda.

"Brđani" su izgubili od Crvene zvezde pred svojim navijačima na otvaranju prolećnog dela prvenstva, što je bio njihov prvi poraz na domaćem terenu posle 425 dana!

Ipak, talentovani golman Đorđe Petrović ističe da je njegova ekipa naučila pouke iz tog meča i da će ispraviti sve ono u čemu su grešili.

"Loše smo otvorili utakmicu protiv Crvene zvezde, nismo imali ni sreće kod prvog gola. Desio se splet zaista nesrećnih okolnosti, na kraju ni Veljko Nikolić nije najbolje šutirao, sigurno bih odbranio taj udarac, ali lopta je u vrh kopačke pogodila Ćirkovića, promenila pravac i ušla u gol. Kod drugog pogotka, možda sam mogao da branim, možda i nisam, ali je činjenica da je Petrović postigao evrogol. Potonuli smo posle toga, nismo adekvatno odgovorili do starta drugog poluvremena. Crvena zvezda je posle "umrtvila“ igru i kako je vreme odmicalo, sve je išlo u njihovu korist", istakao je Petrović za zvanični sajt kluba.

On je na tom meču odbranio jedanaesterac Zvezdinom El Fardu Benu, čime je malo uspeo da skrene pažnju i na sebe.

"Pričao sam tokom nedelje sa trenerom golmana Oliverom Kovačevićem i kolegom na golu Nemanjom Belićem, šta i kako ako bude jedanaesterca za Zvezdu. Za Bena su mi kazači da „šeta“ golmana do poslednjeg trenutka, znao sam to, probao sam da ga dekoncentrišem. Kad je podigao glavu „cimnuo“ sam u desno, šutnuo je u moju levu stranu, bacio sam se i odbranio", objašnjava Petrović.

Čukaričkom sledi još jedan težak protivnik, rival u borbi za plasman u Evropu - Radnički Niš.

Izvor: MONDO - ilustracija

"Analizirali smo utakmicu protiv Crvene zvezde, izvukli smo pouke, videli gde smo grešili. Sad je najbitniji meč protiv Radničkog, želimo da pokažemo da smo protiv šampiona samo imali loš dan. Naš cilj je da osvojimo tri boda u Nišu, ali znamo protiv koga igramo. Radnički ima iskusnu ekipu, sa nekoliko sjajnih, mladih igrača. Doveli su i dosta novih igrača, uz to smatram da su "domaćinska" ekipa. Očekujem kvalitetan meč na "Čairu", kaže čuvar mreže Čukaričkog.

Borba za plasman u Evropu biće žestoka ove sezone, sa više pretendenata na te pozicije u odnosu na neke prethodne šampionate.

"Upravo tako, uz to imamo baš težak raspored, ali nije drugačije ni sa ostalim timovima. Period do plej-ofa biće ključan u krajnjem rangiranju, a nama je svaki bod bitan, posebno zbog činjenice da ove sezone neće biti podele. Još uvek imamo tu privilegiju da gledamo samo sebe, ali imali smo i sreće da TSC i Radnički protiv svojih rivala odigraju nerešeno, da Voždovac izgubi, kad mi već nismo uradili ništa protiv Crvene zvezde. Ali, svi smo blizu na tabeli, mnogo toga može da se promeni za samo jedno kolo. Svesni smo koliko eventualni trijumf u Nišu može da nam donese", zaključio je Đorđe Petrović, golman Čukaričkog i mlade reprezentacije Srbije.