Fudbal

Đoković se bliži Samprasu, Srbija ostala bez jednog igrača u top 50

Izvor mondo.rs

Evo kako izgleda najnovija ATP rang lista.

Nova ATP lista je stigla, stari svetski broj jedan i dalje vlada.

Novak Đoković je započeo 279. nedelju kao najbolji teniser sveta!

Osvajač 17 gren slem trofeja je i ovog ponedeljka na čelu ATP karavana sa 9.720 bodova. On je ispred Rafaela Nadala koji je ostao na 9.395 poena, a već ove sedmice, Srbin će imati priliku da prednost uveća na ATP turniru u Dubaiju.

Biće to prilika za najviše 500 novih bodova, ukoliko stigne do pete titule u ovom gradu, a zanimljivo je da se Novak bliži još jednom rekordu.

Ni ove sedmice nije bilo nikakvih promena u društvu deset najboljih tenisera, pa "top ten" osim Novaka i Rafe čine i još i Rodžer Federer, Dominik Tim, Dmitri Medvedev, Stefanos Cicipas, Saša Zverev, Mateo Beretini i Gael Monfis.

On je na putu da postane drugi najbolji svih vremena po vladanju svetskim tenisom, jer je sada na sedam nedelja udaljen od Pita Samprasa i njegovih 286 nedelja. Ukoliko ostane prvi na svetu i u naredna dva meseca, Amerikanac će biti "preskočen".

Ipak, jedna važna vest je da je samo nedelju dana nakon što je Srbija po prvi put stigla do uspeha da ima petoricu igrača u "top 50", sada je ponovo ta lista spala na četiri imena.

Razlog je pad Lasla Đerea, koji nije igrao u Riju, gde je osvojio trofej prošle godine, pa je on sada skliznuo na 67. mesto ATP liste.

I Dušan Lajović je lošije rangiran, ali za jedno mesto, pa je sada 24. igrač sveta, Filip Krajinović je ostao na 33. poziciji, kao i Miomir Kecmanović na 50. mestu.