Fudbal

''Zmajevi'' lete na Brdo i poručuju: ''Gladni smo bodova!''

Voždovčani najavili gostovanje na drugom kraju grada.

Izvor: MN Press

Samo dva prolećna kola u Superligi Srbije su odigrana po planu, a veće treće će se igrati u sredu. Takozvano vanredno kolo doneće nekoliko zanimljivih mečeva i gradski derbi, koji će na Banovom brdu odigrati Čukarički i Voždovac

Nakon protekle nedelje u kojoj su Zmajevi ispustili bodove u meču protiv Spartaka, dolazi meč u kojem će protivnik Voždovca biti stabilna ekipa Čukaričkog, prošlogodišnji učesnik evropskih kvalifikacija.


Ova utakmica će biti odigrana u sredu u okviru 23. kola Superlige Srbije. Nema sumnje da Voždovac u ovom meču mora da juriša na tri boda koja bi ga ostavila u dobroj poziciji u trci za plasman u gornjem delu tabele.

Do kraja regularnog dela prvenstva ostalo je još sedam utakmica, dok nakon toga sledi dobro poznata podela na plej of i plej aut. Voždovac trenutno zauzima 7. poziciju na tabeli Superlige sa osvojenih 35 bodova, dok je Čukarički trenutno na 4. poziciji sa zalihom od 40 bodova.

Svestan je i Koković, mladi trener na klupi ''Zmajeva'', da ekipa nije u poslednja dva meča prikazala sve što zna, i napominje da je vreme da se Zmajevi probude u ovom meču.

''Trenutno imamo jako tešku kadrovsku situaciju zbog povreda, ali ne želim da u tome tražimo alibi pred sutrašnji meč. Idemo na Banovo Brdo da se nadigravamo i nametnemo svoj stil igre, kao i uvek gladni smo tri boda, to je naš cilj. Protekla dva meča koja smo odigrali nisu pravo merilo kvaliteta ovog tima, već splet nekih drugih okolnosti. Verujem da ćemo od sutra početi da prikazujemo sve ono što nas je krasilo tokom prvog dela sezone'', najavio je sutrašnji meč Koković.

Mladi Luka Cvetićanin takođe napominje da će Zmajevi morati da nastupe u izmenjenom sastavu, ali da veruje u sebe i saigrače.

''I pored manjih problema koje imamo ekipa je apsolutno spremna za sutrašnji meč i fokusirani smo na pozitivan ishod meča. U utakmicama protiv Čukaričkog i Vojvodine moraćemo da nadoknadimo bodove koje smo izgubili u prve dve utakmice, tako da nemamo prostora za kalkulacije. Stručni štab je sjajno spremio utakmicu i ako budemo na nivou, sutra ne bi trebali da imamo problem'', napomenuo je mladi fudbaler Voždovca.

Kompletno 23. kolo na programu je u sredu, a otvoriće ga Spartak i Mladost u Subotici. Nakon meča koji se igra od 13:00, Inđija i Crvena zvezda će sat kasnije na teren, dok su svi ostali susreti zakazani za 18:00.