Fudbal

Aničić optimista pred vanredno kolo: Pobeđivali smo i bolje od njih!

Izvor mondo.rs

Trener Šapčana najavljuje duel koji bi Mačvi mogao da bude krucijalan u sezoni.

Izvor: Vladimir Markovic/© MN press, all rights reserved

Fudbalsko prvenstvo se nastavlja u sredu, vanrednim kolom, a u 23. rundi domaćeg šampionata ekipa Mačve će dočekati TSC iz Bačke Topole. Šapčani su u teškoj poziciji i svaki bod im je bitan u nastavku takmičenja.

Tim Dragana Aničića je dobro počeo prolećni deo prvenstva, ali se još uvek nalazi na poslednjoj poziciji na tabeli. Da bi se aktivnije uključili u borbu za opstanak, svaki meč na njihovom stadionu mora da bude prilika za bodove.

Protivnik u narednoj rundi biće jedno od najprijatnijih iznenađenja sezone, tim TSC-a. Momci iz Bačke Topole su u gornjoj polovini tabele od samog početka takmičenja, a u prethodnoj rundi su tek u nadoknadi prepustili bod Partizanu.

Trener Mačve je istakao da je TSC jedna od tri najbolje ekipe u zemlji, kao i da mu se izuzetno sviđa stil fudbala koji forsiraju. Sa druge strane, on je pronašao i neke šanse za svoju ekipu da dođe do povoljnog rezultata.

„Ekipa TSC-a jako dug vremenski period igra zajedno, imaju izuzetno iskusnu ekipu, odlično su vođeni, a nadam se da se nećemo u sve ovo uveriti u sredu. Imaju stil igre koji ja volim, agresivan fudbal i na domaćem i na gostujućem terenu. Biće nam jako teško i da sam mogao da biram protivnika kojeg ne želim u ovom trenutku, sa njima sigurno ne bih voleo sada da igram. Imaju dosta kvaliteta, ali kao i svaki drugi klub, poseduju i mane i ukoliko iskoristimo njihovu slabiju stranu možemo očekivati povoljan rezultat'', otkrio je trener. 

Ipak, kada se pogleda igrački kadar tima sa severa zemlje, očigledno je da je to jedna iskusna i ''dobro spakovana'' ekipa. I o tome je bilo reči na konferenciji.

''Imaju dva špic igrača, koji su zajedno dali čini mi se 20 golova i izuzetno su nezgodni, a tu su i Arsenijević koji je nekada bio kod nas, zatim Filipović odličan golman, Tumbasević i Tomanović koji imaju ogromno superligaško iskustvo, tako da nas zaista očekuje težak posao'', rekao je Aničić. 

Mačva je u dosadašnjem delu sezone sakupila 12 bodova, od čega čak četiri u prva dva prolećna kola. Zato će ovaj susret biti od velike važnosti, da se taj uspešni niz nastavi.

''Nema straha, uspevali smo i ranije da dobijemo ekipe koje su mnogo jače od nas, pa se nadam da ćemo i u sredu uz podršku naših navijača, pružiti za nijansu bolju igru nego na prethodne dve utakmice i da ćemo ponovo uspeti da ubeležimo bodove i obradujemo naše navijače“
, završio je na konferenciji iskusni stručnjak.

Meč u Šapcu na programu je u sredu od 18 časova. U istom terminu će se igrati još pet utakmica, dok će mečevi u Subotici (13 časova) i Inđiji (14 časova) početi ranije.