Fudbal

Javor predugo ne zna za pobedu, u Beogradu jedva čekaju meč protiv njih

Izvor mondo.rs

Ivanjičani se spremaju za gostovanje na kom će biti veoma teško uzeti tri boda.

Izvor: MN Press

Danas će biti na programu kompletno kolo superlige, a jedan od ''derbija'' igraće se na Banjici. Ovaj susret bi fudbaslki radnici okarakterisali kao ''meč od šest bodova'', pošto će igrati dva tima koja se bore za opstanak.

U nešto boljoj poziciji je Javor, tim koji ipak ne sme previše da se opusti. Oni su daleko od bezbedne pozicije, ali bi im tri boda sa ovog susreta mnogo značila. Svesni su da do njih neće lako stići.

Pred utakmicu 23. kola Linglong Super lige Srbije, koju Javor Matis igra protiv ekipe Rada, javnosti su se obratili član stručnog štaba, Milovan Milović i defanzivac, Marko Jevremović.

Milović je pohvalio ekipu Rada, istakavši da je svestan da se Javor nalazi u teškoj situaciji, ali da će ekipa učiniti sve da dođe do pobede.

''Očekuje nas dosta teška i zahtevna utakmica. Rad je ekipa koja je u prošlom kolu savladala Napredak i sigurno dobila dodatnu dozu samopouzdanja. Verovatno jedva čekaju duel sa nama, u kojem će pokušati da ostvare dobar rezultat i priključe se gornjem delu tabele. Stoji da smo izgubili od Mladosti i da smo mogli pružiti više, ali mislim da je ovo prava šansa da na Banjici odigramo dobru utakmicu'', istakao je nekadašnji štoper Ivanjičana.

On je govorio i o situaciji u kojoj se nalazi njegova ekipa, ali i o dosta dobrom igračkom kadru koji ovog proleća na raspolaganju ima Rad.

''Svesni smo stanja u kojem se nalazimo i samo pobedom možemo izaći iz opasne zone. Rad je ekipa sastavljena po principu spoja mladosti i iskustva. Tu su iskusni Perendija, Kasalica, Kaluđerović, Trifunović… kao i plejada dobrih mladih fudbalera'', dodao je Milović

Posebno je istakao kvalitet trenera, Marka Mićovića, nekadašnjeg pomoćnog trener Mačve i čoveka koji je samostalno radio na Malti..

''Imaju dobrog trenera, kojeg odlično poznajem, koji je odličan motivator. Od njegovog dolaska, Rad, uprkos poraza u prvom meču, u ove dve utakmice igra dosta brže i organizovanije i zaista će biti dosta teško. Moramo učiniti sve da pobedimo i vratimo se na pravi kolosek. Ekipa je kompletna i momci su spremni, tako da se nadamo najboljem'', istakao je pomoćni trener Javora.

Levi bek Marko Jevremović vraća se u tim nakon suspenzije i ističe da ekipa gleda samo sebe i svoj učinak i da se nada pozitivnom ishodu.

''Očekuje nas teško gostovanje ekipi Rada, koja, bez obzira na broj bodova i stanje na tabeli, igra odlično kod kuće, što je pokazala i prethodna utakmica, protiv Napretka. Mi se okrećemo sebi. Ukoliko uspemo da sprovedemo u delo sve što radimo na treninzima i što smo radili na pripremama, mislim da imamo čemu da se nadamo'', rekao je defanzivac.

Utakmica se igra na Banjici, u sredu, 26. februara, u 18 časova. Domaćin zauzima pretposlednje mesto sa 14 bodova, dok je Javor sa 21 bodom na 12. poziciji. Ivanjičani su u prolećnom delu osvojili jedan, a ''Građevinari'' tri boda.