Fudbal

Poslednja vest: Uhapšeni Ramadani, Damjanac sa suprugama! Damjanac: NISMO!

Izvor mondo.rs

Nikola Damjanac demantovao je za "Kurir" vest koja se danas brzo raširila online prostorom.

Izvor: MN Press

Vest:

"Fali Ramadani i Nikola Damjanac, kao i njihove supruge, uhapšeni su danas u Španiji!"


Reakcija:

"Zovu me prijatelji, šalju poruke i pitaju. Ne znam ko širi te glasine. Na službenom sam putu, sve je ok", rekao je za "Kurir" jedan od vlasnika agencije "LIAN Sports", Damjanac.

Letošnji prelazak hrvatskog fudbalera Anta Ćorića iz Rome na pozajmicu u Almeriju bio je takođe predmet istrage.

Španska novinska agencija "EFE" objavila je ove srede da je sudinica Marija Tardon zahtevala pritvaranje dvojice menadžera i njihovih supruga, kako ne bi mogli da utiču na istragu o transferima fudbalera fiktivno prijavljenih u APOEL-u sa Kipra.

Damjanac, 48-godišnjak rodom iz Mostara, demantovao je potom ovu informaciju.

Protiv makedonskog biznismena i njegovog bliskog partnera, nekadašnjeg golmana Partizana, pokrenuta je istraga zbog sumnje da su oštetili budžet Španije i skupocene vile na Majorki stekli prikrivanjem poreskih obaveza preko mreže privatnih firmi iz inostranstva.

Izvor: as.com/screenshot


U seriji tekstova u španskim medijima koji su pratili ovaj slučaj od upada u Ramadanijevu vilu u luksuznom delu Palme, do njihovog pojavljivanje pred istražnim sudijom u Madridu, pominje se suma od oko deset miloina evra "sakrivena" u knjigama privatne firme koju je tandem fudbalskih menadžera osnovao u Španiji.

Navodno, preduzeće specijalizovano za promet nekretnina nazvano "SL Majorka Aleksa Terza", koja je u međuvremenu likvidirana, vodila se na njihove supruge Hajku Sabin i Sanju Damjanac.

Problemi su nastali kada je Centru za istragu kupovina ekskluzivnih nekretnina na Majorki "za oko" zapala i jahta usidrena nedaleko od vile.

Tagovi