Fudbal

Zatvor za predsednika FS Kosova: NATERAO partnera da potkupi funkcionera!

Izvor mondo.rs

Čovek koji se na mesto predsednika uzdigao posle Vokrijeve smrti osuđen je na manje od mesec dana od najvažnije utakmice u istoriji takozvane reprezentacije Kosova.

Godinu i osam meseci od kada je Fadilj Vokri preminuo od posledica srčanog udara, njegov dugogodišnji saradnik i jednoglasno izabrani naslednik na poziciji predsednika Fudbalskog saveza Kosova osuđen je na devet meseci zatvora!

Agim Ademi, objavio je portal "RTS", moraće iza rešetaka na manje od mesec dana od najvažnije utakmice u fudbalskoj istoriji reprezentacije takozvanog Kosova - gostovanja Severnoj Makedoniji u Skoplju u okviru baraža za plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Ademi je bio zaposlen u FSK od ranih 2000. i uveliko je bio potpredsednik u trenutku jednostranog proglašenja nezavisnosti južne srpske pokrajne u martu 2008. Na odgovornoj funkciji nastavio je da radi nakon promocije Vokrija, legendarnog fudbalera Prištine, Partizana, Nima i Fenerbačhea, za prvog čoveka "samostalne" organizacije.

"Ademi je osuđen jer je 2012. godine naterao poslovnog partnera da plati neimenovanom opštinskom funkcioneru 30.000 evra u zamenu za falsivikovane dokumente. Apelacioni sud u Prištini je potvrdio kaznu koju je Ademiju prošlog leta izrekao lokalni sud, javljaju prištionski mediji", navodi portal Javnog servisa.

"Suštinski, prvi čovek kosovskog fudbala i njegov saradnik Muharem Rama su naterali poslovnog partnera da pokloni opštinskom funkcioneru novi automobil, ili 30.000 evra, u zamenu za dokumente vezane za nekretnine".

Protivno sopstvenim statutima, FIFA i UEFA primile su FS Kosova u članstvo u septembru 2015. i momentalno uključile sve selekcije u svoja takmičenja.

Poput reprezentacije Srbije, i nacionalni tim "Kosova" ima priliku da pobedama 26. i 30. marta izbori odlazak na EURO 2020.