Fudbal

Real je bolji i novi lider Primere, Barsa je Mesi i još desetorica

Izvor mondo.rs

Novi "klasiko" pripao Madriđanima koji su iskoristili slabu igru gostiju.

Barselona je u "el klasiko" ušla kao lider Primere i u prilici da gotovo reše sva pitanja o tituli prvaka, ali iz Madrida se ovoga puta vraćaju povijenog nosa. Real Madrid je ponovo preuzeo čelnu poziciju!

REAL MADRID - BARSELONA 2:0 (0:0)
/Vinisijus 71, Marijano 90+2/

U nedelji u kojoj su i jedni i drugi zabeležili nešto slabije rezultate u Ligi šampiona, novi "klasiko" španskog fudbala je imao izuzetno veliki ulog i pod pritiskom je bolji meč pružila ekipa Zinedina Zidana.

Real je na svom "Santijago Bernabeuu" prikazao više od ljutog rivala, željni da povrate ono što smatraju da im pripada, a uz raspoloženu igru svojih centralnih vezista, Madriđani su uspeli da neutrališu prednosti Barselone.

A ovih dana to najčešće biva samo i isključivo Lionel Mesi. Argentinac je i ovoga puta bio jedina iskra u igri Barselone. Antoan Grizman nije koristio prilike, dok se "četvorka" De Jong-Buskets-Artur-Vidal kao i u Napulju pokazala bezidejnom.

Zidanovi momci su to umeli da iskoriste. Ključni trenutak se desio kada je Vinisijus Žunior u 71. minutu imao sreće da njegov udarac preusmeri klizeći start Đerara Pikea i smesti loptu u mrežu Ter Štegena.

Da nije bilo nemačkog golmana na golu Barse, Real bi stigao do još ponekog pogotka. Isko je imao jedan sjajan udarac kada je Ter Štegen spasao svoj tim sigurnog gola, dok je posle Iskovog udarca glavom nešto kasnije Pike morao sa gol linije da izbija loptu.

Barselona se "davila" u svojoj nekreativnosti i Mesi nije uspevao da "na svoju ruku" povuče saigrače napred.

Zidanova iskusna postavka na sredini terena je kontrolisala stvari i kako je vreme teklo, tako je Real postajao sve sigurniji. Marijano Dijas je u 92. minutu stavio tačku na meč posle odličnog prodora i tako možda i nagovestio još crnje dane za Luku Jovića.

Real je sada ponovo lider Primere. Razmak jeste samo jedan bod, ali Barselonina prilika za beg na "+5" sada je samo pust san.

Luka Jović nije bio ni u protokolu za ovaj meč.

PRIMERA 26. KOLO, REZULTATI, STRELCI I TABELA.