Fudbal

I Bibars Natho je imao utisak da su svi ČUVALI bod

Izvor mondo.rs

"U pojedinim momentima mi se činilo da nijedan tim nije grizo za pobedu već da su oba tima bila zadovoljna ovim rezultatom", rekao je Bibras Natho.

Izvor: MN Press, Nebojsa Parausic

Za razliku od prvog "večitog derbija", Bibars Natho i njegovi saigrači iz Partizana posle gostovanja na stadionu Crvene zvezde nisu se radovali, ali ni tugovali.

Najvažnija utakmica srpskog fudbala završena je bez pobednika i golova...


Iskusni Izraealac za sajt Partizana iznosi svoja zapažanja sa utakmice.

"U prvom delu utakmice nismo odigrali dobro i nismo našli najbolju opciju da poboljšamo napad. U drugom delu smo bili bolji, ali moram reći da smo i u prvih 45 minuta imali nekoliko kontranapada, ali nismo očigledno bili dovoljno skoncentrisani. Za ovakvu utakmicu nije potrebna dodatna motivacija da bismo rekli da je neko više ili manje motivisan već mislim da su oba tima pre želela da ne izgube i zato je na kraju završena nerešeno", počeo je vezni fudbaler "parnog valjka".


U drugoj trećini utakmice stvorena je slika da je Partizan zadovoljan bodom. Tom je doprinelo i često zadržavanje vremena od strane crno-belih.

"Iskreno, u pojedinim momentima mi se činilo da nijedan tim nije grizo za pobedu već da su oba tima bila zadovoljna ovim rezultatom", odgovorio je Natho.

Fudbaler Partizana ističe da je Zvezda igrala baš kako su očekivali i da ih novi trener "večitog" rivala, Dejan Stanković nije iznenadio.

"Stanković nas nije iznenadio na terenu. Sve što smo videli, to smo i očekivali i na to nam je stručni štab i ukazao. Kao što sam rekao u prvom poluvremenu su nas zatvorili i nisu nam dali da igramo, dok smo u drugom poluvremenu našli rešenje za igru, ali nije bilo dovoljno", napomenuo je Partizanov "mozak" na terenu.


U pojedinim trenucima meča Natho je zbog sudijskih odluka delovao prilično nervozno.

"Nisam ljut na sudiju, bio je staložen i pristojan. Samo sam u jednoj situaciji bio ljut kada je igrač kojeg je Suma navodno udario laktom jaukao, a onda potom kada su svi uskočili da se svađaju on je digao vrat i šalio se sa svojom klupom jer mu suštinski nije bilo ništa. Ali, to je derbi, pun je emocija", ocenio je.

Prednost Zvezde i dalje je 11 bodova, a do kraja je sve manje kola.

"Jedanaest bodova jeste velika razlika, ali mi moramo da nastavimo da se borimo, da zadržimo naš stil igre, da se vratimo onome po čemu smo bili prepoznatljivi jesenas. Sada je primarno da očvrsnemo drugu poziciju, a onda da vidimo možemo li i kako napadati više", rekao je Natho.


Partizan i Crvena zvezda mogli bi da se sastanu u završnici Kupa Srbije, dok ih u šampionatu očekuje još jedan okršaj na stadionu "Rajko Mitić".

"Svaki derbi je priča za sebe i niko ne može reći šta će biti u sledećem. Ovo je fudbal i on je nepredvidiv. Naravno, ako uđemo skoncentrisani i budemo igrali našu igru imamo šansu za pobedom, ali polako. Mnogo toga je ispred nas", mišljenja je igrač crno-belih Bibars Natho.