Fudbal

TO JE DERBI: "Prštalo" u duelu PAOK-a i Olimpijakosa uz pet golova!

Autor Milutin Vujičić

Još jedna nezaboravna predstava na "Tumbi" koja je daleko od završene.

U nedelju smo bili svedoci razočaravajućeg "večitog" derbija između Crvene zvezde i Partizana, a tri dana kasnije navijači njihovih "bratskih" klubova uživali su u spektaklu!

PAOK je u izuzetno zanimljivoj utakmici polufinala Kupa Grčke protiv Olimpijakosa slavio 3:2 (2:2) i tako došao do velike prednosti pred revanš koji nas 22. aprila čeka na "Karaiskakisu". U utakmici punoj tempa videli smo sve što je potrebno da bismo je nazvali nezaboravnom...

Navijanje i atmosfera bili su na "užarenom" nivou, a to su na terenu potvrdili i njihovi ljubimci odličnom igrom, posebno u prvom poluvremenu.

U prvih 12 minuta viđena su čak ČETIRI gola!

Hasan je doveo Olimpijakos u vođstvo u trećem minutu, a samo pet minuta kasnije Giljerme je duplirao prednost, međutim daleko od toga da je to bilo sve što smo videli.

Pelkas i Mišić su za četiri minuta doneli izjednačenje, da bi se golgeterska fešta na kratko pretvorila u pravi dvoboj pošto su "sevali" kartoni i grubi faulovi. Nije moglo bez penala, pa je upravo Pelkas u 69. sa "kreča" doneo preokret PAOK-u posle čega je "proključalo" na  "Tumbi".

Do kraja smo videli i crveni karton, nakon što je Janulis grubo s leđa sruđio srpskog fudbalera Ranđelovića, međutim Olimpijakos brojčanu prednost nije pretvorio u svoju korist.

Videćemo da li će crveno-beli uspeti da dođu do preokreta u revanšu pred svojim navijačima, a zanimljivo je da je PAOK trostruki uzastopni šampion Grčke u Kupu, pa će se potruditi da i ove sezone odbrane trofej do koga će pre doći nego do onog u prvenstvu.

Neporaženi Olimpijakos ima sedam bodova više od njih, dok je stigao i do osmine finala Lige Evrope.

PAOK - Oli 3:2
Izvor: YouTube/GreekSportsTV