Fudbal

"Pušio sam samo kad sam pio, a pio sam SVAKI dan...od 13. godine!"

Autor Milutin Vujičić

Ispovest nekadašnjeg fudbalera Real Madrida otkriva sa kakvim se sve porocima suočavao tokom solidne igračke karijere.

Na fotografiji iznad sigurno bez problema prepoznajete Serhija Ramosa, Zinedina Zidana i Žulija Baptistu, ali možda vam je potrebno podsećanje koji se fudbaler raduje postizanju pogotka.

U pitanju je Sisero Žoao de Sezare, poznatiji kao Sisinjo, koji je jednu sezonu nosio dres "kraljevskog kluba", potom igrao za Romu, Viljareal i Sivaspor, iza čijeg osmeha se ipak krije mnogo problema kroz koje je prošao u životu.


Nekadašnji reprezentativac Brazila otkrio je 2012. godine da je zavisnik od alkohola i cigareta, dodavši da bi se i drogirao samo kada zbog toga ne bi "pao" na doping testu.

Nije prvi fudbaler u istoriji sporta koji se odao porocima, ali malo je onih koji su tako rano počeli poput njega, a sve kao način borbe protiv stresa i depresije, o kojoj je više puta pričao tokom igračke karijere, ali i po "penzionisanju".

U razgovoru za "Estado de Sao Paulo", ili bolje reći tokom ispovesti, dotakao se i detalja koji do sada nisu bili poznati.

''Počeo sam da pijem sa 13 ili 14 godina, kada sam otišao u Botafogo", kazao je Sisinjo.

"Rekli su mi da je pivo dobro i pio sam. Sve je počelo s prvim pićem i nisam prestao dok nisam napunio 30 godina. Skoro 20 godina sam pio, a još onda cigarete.Pušio sam 11 godina, od 1999. do 2010. Pušio sam samo kad sam pio, ali pio sam maltene svaki dan!Manje-više, pio sam najmanje po 10 piva dnevno'', iskreno je govorio o svojim problemima sa porocima.


U najvećoj krizi bio je po dolasku u Madrid, u koji je stigao sa 26 godina iz Sao Paula, a dodao je da se polako gasila ljubav koju je osećao prema fudbalu.

Više nije osećao zadovoljstvo kada je na terenu i bio je svestan da je "protraćio" talenat, za koji smatra da je dar od Boga. Nekadašnji desni bek nije ostvario karijeru kakvu je trebalo da ima, iako je bar ostvario san mnogih dečaka i zaigrao za Real Madrid.

Ističe da ga je supruga Marijana spasila od poroka koji su pretili da ga "pojedu".

"Podstakla me je da prestanem da pijem. Pomogla mi je da pronađem Boga i tako sam se promenio. Ranije mi je opsesija bila kupovina firmirane garderobe i mnogo novca sam trošio na to, a Marijana me je naučila da se kontrolišem", naveo je Sisinjo.

Nekadašnji brazilski fudbaler kazao je da osam godina nije imao problem sa alkoholom i cigaretama, a da sve finansije kontroliše supruga Marijana.

"Da, ona je ta koja kontroliše bankovne račune, a ja samo debitnu karticu. I dalje volim šoping, ali mi Marijana ne dozvoljava da pređem granicu. Uprkos svim ludostima koje sam napravio, investirao sam novac u neke dobre stvari. Davao sam 80 odsto plate ocu koji je uspeo pametno da ga uloži, dok sam ostatak ja spiskao", kazao je Sisinjo i dodao da je sada u dobroj finansijskoj situaciji.