Fudbal

Korona virus, fudbal i karantin: Ovo čeka fudbalere tokom pandemije!

Autor Mladen Šolak Izvor mondo.rs

Real Madrid je hitno reagovao na vest o pozitivnom nalazu svog košarkaša i poslao u karantin svoje sportiste. Evo šta to podrazumeva u klubovima na najvišem nivou.

Na dan kada je trebalo da bude odigrana utakmica Real Madrid - Crvena zvezda, iz Španije je stigla hitna vest da je košarkaš "kraljevskog kluba" Trej Tompkins zaražen virusom korona.

Evroliga je i pre te informacije suspendovala sva svoja takmičenja do daljeg, a Real Madrid je reagovao ekspresno i poslao sve sportiste svih sekcija u karantin.

Šta taj karantin podrazumeva?

Pre svega, s obzirom na to da i fudbaleri i košarkaši (kao i mlade kategorije) treniraju u klupskom centru Valdebebasu, on je ekspresno ispražnjen. Igrači su poslati kući, zajedno sa članovima stručnih štabova i osobljem koje radi na održavanju sportskih terena.

Ukratko, Realov trening centar je hitno "ugašen".

Posle toga, klub je o vanrednim merama obavestio i članove porodica zaposlenih u Realu i takođe im preporučio da se vrate kući sa svojih radnih mesta.

Za to vreme, igrači Reala već su bili na putu ka kućama, gde će dobiti pojedinačni plan za trening, da bi ostali u formi.

"Mnogi fudbaleri imaju teretane kod kuće i imaju naviku da tamo dodatno rade kada završe trening u Valdebebasu. Klub je svestan da će i Primera i Liga šampiona biti zaustavljeni u narednom periodu, ali cilj je da ekipa ostane u najboljoj mogućoj kondiciji", objavila je "Marka".

Igrači će iz svojih domova biti u konstantnom kontaktu sa klupskim lekarima za slučaj da osete bilo koji simptom opasnog virusa koji se brzo širi planetom. Takođe, biće na vezi sa trenerima i sa stručnjacima za kondiciju, dok budu pratili svoj plan za trening.

Ekipu je o otkazivanju treninga u narednom periodu obavestio lično trener Zinedin Zidan, koji narednih dana (i verovatno - nedelja) neće često videti svoje igrače.