Fudbal

Ova dama NEĆE biti dočekana lepo na "Enfildu": Kakva titula, poništite SVE

Izvor mondo.ba

Članica britanskog parlamenta i potpredsednica Vest Hema predlaže da "redsi" još malo sačekaju na prvu titulu u Premijer ligi.

Nakon što su se svi složili da će Liverpul posle 30 godina osvojiti titulu prvaka Engleske, sve je manje onih u Engleskoj koji se slažu da bi Liverpul posle 30 godina trebalo da osvoji titulu prvaka Engleske.

Pandemija koronavirusa u brišućem letu zaustavila je i Premijer ligu, nakon čega je među najvećim rivalima "redsa" počela da jača inicijativa za poništavanje prvenstva u sezoni 2019/20 i priprema za narednu.

Slična debata vodi se i u ABA ligi oko toga da li bi Partizan trebalo proglasiti šampionom za sezonu 2019/20.

Jedna od onih koje zastupaju ovaj nepopularan stav na Mersisajdu je i članica brianskog parlamenta Karen Brejdi. Potpredsednica Vest Hema smatra da ovu sezonu uopšte ne bi trebalo uzeti u obzir oko bilo čega - kako titule, tako i ispadanja iz lige.

''Nema sumnje da postoji mogućnost da svi rangovi takmičenja u Engleskoj budu otkazani i da se ova sezona poništi. Rukovodstvo Premijer lige smatra da je period od tri nedelje dovoljan da se nastavi sa takmičenjem, ali to je daleko od realnosti", rekla je Brejdi.

"Možda bi otkazivanje Evropskog prvenstva dalo nešto više prostora da se liga završi, ali to je sve samo 'ako'. Možda je i interes klubovca da, u ovom trenutku, EURO 2020 bude održan i završen kako treba
", navela je Karen Brejdi u redovnoj kolumni za jedan londonski list.

Ona se tako, formalno, stavila u odbranu interesa reprezentacije Engleske na račun kluba iz Liverpula, čija bodovna prednost nad rivalima dugo već ne ostavlja dilemu oko toga ko će završiti prvi - već kada.

Pandemija je pored "kada" uvela i "da li".

Sudeći prema rezultatima ankete o mogućim ishodima italijanske Serije A, najveći procenat čitalaca Monda se samo delimično slaže sa potpredsednicom Vest Hema - skoro 70 odsto smatra da Liverpulu ne treba dodeliti titulu, ali ne smatra da sezonu treba poništiti.