Fudbal

Jasna poruka Realovih zvezda: "Meč protiv korona virusa igra se KOD KUĆE"

Izvor mondo.ba

Serhio Ramos, Marselo, Karim Benzema i Rafael Varan ispred fudbalske, odnosno Felipe Rejes i Serhio Ljulj ispred košarkaške sekcije ''Los Blankosa'' pozivaju na poštovanje propisa.

Nakon Lionela Mesija, koji je danas apelovao na celokupno špansko stanovništvo da zbog opasnosti od koronavirusa ostanu kod kuće, isto su učinili i – članovi fudbalskog i košarkaškog kluba Real.

Španija je, uz Italiju, u ovom trenutku najveće ''žarište'' koronavirusa, mnogi sportisti su u samoizolaciji, a danas su nam stigle vesti da je zaraženo čak pet članova Valensije.

U video-poruci naciji su se obratili Serhio Ramos, Marselo, Karim Benzema i Rafael Varan ispred fudbalske, odnosno Felipe Rejes i Serhio Ljulj ispred košarkaške sekcije ''Los Blankosa''.

Podsetimo, nakon što je obelodanjeno da je krilni centar Madriđana Trej Tompkins zaražen virusom Covid-19, sve sekcije sportskog društva Real su svoje sportiste poslale u karantin, odakle su poslali jasnu poruku – ostanite kod kuće!

''Kao što je naš voljeni Alfredo di Stefano znao da kaže, nijedan fudbaler nije toliko dobar kao celi tim zajedno. To možemo da primenimo i sada jer svi smo jedan tim. Jednostavno je – ostanite kod kuće. To je svačija odgovornost. Ja ostajem'', rekao je kapiten tima sa ''Santjago Bernabeua'' Serhio Ramos.

''Ovaj meč se igra kod kuće'', nadovezali su se ostali igrači tima iz Madrida.

Španija, pa tako i Madrid, jedno su od trenutno najugroženijih područja. Nakon Italije, koja je bila prvo evropsko žarište, epidemija se proširila na Španiju u kojoj je borba protiv virusa sve jača.

Poruku koju su ''realovci'' poslali pogledajte OVDE.

Podsetimo, odigravanje utakmica španskog fudbala je suspendovano, isto kao i Liga šampiona, a to je slučaj i sa većinom ostalih elitnih evropskih liga. Real Madrid je trenutno drugoplasirani tim Primere, a treba da odigra i revanš protiv Mančester sitija u četvrtfinalu najjačeg evropskog takmičenja.