Fudbal

VUČIĆ upozorio fudbalere: Ako izađu iz izolacije, UHAPSIĆEMO ih!

Izvor mondo.rs

Predsednik Srbije tokom redovnog obraćanja pomenuo neodgovorne sportiste.

Srpski fudbaleri ponovo meta obraćanja na redovnim konferencijama za štampu. Nakon što je sinoć to uradila premijerka Ana Brnabić, sada je predsednik Aleksandar Vučić pričao o isoj temi.

Tokom obraćanja koje je počelo u 18 časova, predsednik Srbije se ponovo dotakao sportista koji su bili nemarni tokom prethodnih dana i sa ugroženih područja stigli u Srbiju.

Dok Luka Jović pokušava da pronađe način da se izvini za ono što je uradio, a pominje se da je trenutno u Srbiji i Nikola Ninković, fudbaler Askolija, predsednik Vučić ih je indirektno pomenuo u obraćanju naciji.

''Ne razumem momke koji su milioneri, a mislili su da pokažu da mogu sve. Ne možete sve, uz svo poštovanje. Nama su zdravlje starijih i svih ljudi preči od vaših miliona. Zato će svi morati da poštuju zakon i biće strogo kažnjeni ako ne poštuju zakon'', rekao je predsednik.

Podsećamo, Luka Jović je prethodnih dana doputovao u Srbiju iz Španije, ali je to objasnio odlukom klupskih lekara koji su mu dozvolili putovanje. Njegov borava u Srbiji vezuje se za rođendan Sofije Milošević sa kojom je mladi fudbaler u vezi.

Predsednik Srbije je u nastavku obraćanja dodao da su ''dvojica mladića'' trenutno u izolaciji, a da je potrebno samo malo više odgovornosti.

''Siguran sam da se kaju zbog toga što su učinili. Podnete su prijave, trenutno su oni u izolaciji. Jedan je u svom stanu, jedan je u svom hotelu, budu li pokušali da izađu biće uhapšeni istog sekunda. To su dobri momci, ne razumem ih sasvim, ali ne treba da se iživaljvamo na njima. Imamo i onih koji bi trebalo da budu još odgovorniji, a još nisu otišli u izolaciju. Mnoge smo hvatali kao lasom, a znali su da su već bili u okruženju onih koji imaju koronu. Zakon je isti i za milionere, oni neće biti izuzeti jer imaju novac"

Priča o hapšenju dvojice fudbalera je novost. Kao što smo već rekli, pretpostavlja se da je pored Luke Jovića, koji je potvrdio svoje prisustvo u Srbiji, u pitanju i Nikola Ninković, bivši vezista Partizana.