Fudbal

Da li znate ko je najbrži u Realu? Evo podatka!

Izvor mondo.ba

Informaciju je objavio list ''AS''.

Španski list ''AS'' objavio je danas veoma interesantan podatak, a tiče se toga ko je, u ovom trenutku, najbrži fudbaler madridskog Reala.

Pretpostavljamo da ovaj odgovor niste očekivali...

U pitanju je vezista Federiko Valverde!

Fudbaler rođen 1998. godine u urugvajskom Montevideu deo prvog tima ''los blankosa'' je od leta 2018. godine, a ove sezone je u Primeri nastupio na 22 utakmice i postigao dva gola, uz četiri asistencije.

Za veoma kratko vreme Urugvajac prošao je težak put od obećavajućeg mladog igrača do fudbalera na kojeg stručni štab Madriđana na čelu sa Zinedinom Zidanom može da se osloni.

Da se vratimo sad na brzinu.Izmereno je da je Valverde najbrži fudbaler u taboru Reala, a brzina koju je dostigao je 35.1 kilometar na čas. Iza su ostali Vinisijus Žunior (34.6), Dani Karvahal (34.4), Ferlan Mendi (34.3), Geret Bejl (34.2)...

Trenutno je po ovom parametru Valverde izjednačen sa članom Espanjola Adrijom Pedrosom, a ''za vrat im dišu'' Leganesov Oskar i Levanteov Ernani (35 kilometara na čas).

Zanimljivo, nijednom fudbaleri Barselone nije izmerena veća brzina od one koju je dostigao Valverde. Najbliži je bio Karles Perez, koji je klub napustio u januaru i preselio se u Romu (34.67 kilometara na čas). Ostali su iza Usman Dembele (34.6), Nelson Semedo (34.5), Đerar Pike (34.1)...

Inače, u Primeri se i ovih dana "igra" fudbal, samo na jedan drugačiji način.