Fudbal

Ninković demantuje: NISAM dobio krivičnu prijavu, sve mi je podmetnuto!

Autor Nebojša Marković Izvor mondo.rs

Bivši fudbaler Partizana negira da je napuštao karantin od povratka u Srbiju.

Izvor: MN Press

Nikola Ninković je prethodnih dana bio u centru pažnje domaćih medija. Fudbaler Askolija i nekadašnji ofanzivac Partizana bio je jedan od onih za koje su postojale sumnje da su po povratku u Srbiju prekršili obaveznu samoizolaciju zbog sprečavanja širenja pandemije korona virusa.

Njegov kolega Luka Jović je zbog toga dobio krivičnu prijavu, o čemu se dosta polemisalo ovih dana, ali Ninković demantuje da je isti slučaj bio sa njim.

Fudbaler Askolija je u intervjuu za "Sportski žurnal" negirao da je prekršio obavezni karantin.

"Od dolaska iz Italije 11. marta sam u izolaciji u jednom beogradskom hotelu u centru, i ovde ću biti još pet dana. Tada mi ističu dve nedelje koliko moram da provedem u karantinu. U samoizolaciju sam došao samoinicijativno jer ko je ušao pre vanrednog stanja u Srbiju, a takvu informaciju sam juče dobio, ostaje 14 dana u karantinu. Posle objave predsednika Vučića to je 28 dana, ako se nešto u međuvremenu ne promeni", počeo je Ninković u razgovoru za "Žurnal".

"Krivična prijava ne postoji, bar meni niko ništa nije dao, a nisam ništa ni potpisao. Iz policije me jesu proveravali i bio sam u hotelu kad su dolazili. Mislim da mi je sve ovo podmetnuto, ne znam zašto se stvorila tolika fama. Ponavljam, niko meni ništa nije rekao o prijavi, niko me nije hapsio, tu sam u hotelu", kaže Ninković.

Policija ga proverava

"Jednom dnevno mi dolazi policija, ako imaju neku novu informaciju, dođu i drugi put. Razumem ih, ljudi rade svoj posao."

Sve ovo je uticalo i da Ninković dobije brojne pozive iz Italije.

"Panika je bila i u Italiji, zvali su me iz kluba, objasnio sam im šta je u pitanju. Ovo je previše, uznemiravali su mi porodicu i planiram da određene medije tužim kad se sve završi. Svi su se digli na noge u Askoliju, zvali su me saigrači, ozbiljan problem sam imao tamo, ali uspeo sam sve da objasnim direktoru i predsedniku. Haos bez potrebe, u Italiji su svi mediji pisali o tome, zvali su me novinari."

Kako kaže, on do sada nije radio test na korona virus.

"Ne, na test je išao samo ko je imao simptome, a meni je hvala bogu bilo dobro, kao i sada. Ja sam, slušajući predsednika Vučića po dolasku u Beograd samoinicijativno otišao u izolaciju, a na granici nisam dobio potvrdu ili bilo kakav papir da moram u karantin."

Na pitanje da li ga je neko do sada posećivao od povratka u Beograd, fudbaler daje jasan odgovor.

"U hotelu mi ne daju ni smeće da izbacim, van apartmana ne mogu nigde, čak ni u hodnik, a da ne govorim o posetama. Kad mi nešto treba, zovem recepciju, postoji procedura i ne izlazim. Nisam video još ni roditelje", zakljućio je Nikola Ninković u razgovoru za "Sportski žurnal".