Fudbal

Kruz Azul "kao Zvezda": Hvala, ali nećemo titulu na poklon

Izvor mondo.ba

Meksički klub bi, ukoliko se prvenstvo otkaže, postao šampion prvi put nakon 23 godine, ali...

Elitni rang meksičkog fudbala je, poput brojnih sportskih takmičenja širom sveta, stopiran zbog pandemije korona virusa.

U ovoj zemlji Centralne Amerike su registrovana 203 slučaja zaraze virusom Covid-19. Aktivnih slučajeva je 197, četiri lica su izlečena, dva su nažalost preminula, a jedno je u kritičnom stanju.

U trenutku kad je lopta stala u Meksiku, na liderskoj poziciji bio je Kruz Azul. Bilo je odigrano deset rundi, a ovaj tim imao je bod više od drugoplasiranog Leona i četiri više od Santosa i Amerike.

Sve se glasnije pričalo o tome da bi rukovodstvo lige moglo da primeni recept iz El Salvadora gde je takmičenje otkazano, a za šampiona proglašena ekipa 11 Deportivo de Ahuačapan, koja je bila prvoplasirana u trenutku stopiranja lige.

To bi bilo identično onome što smo videli u SR Jugoslaviji 1999. godine, kada je Partizan postao šampion države jer je bio lider u trenutku kada je započelo NATO bombardovanje.

Ako bi se završetak sezone, eventualno, dogodio i u Meksiku, titula bi trebalo da pripadne Kruz Azulu, što bi bio prvi šampionski trofej ovog kluba nakon 23 godine. Ipak, oni su svoj stav jasno objavili na društvenoj mreži Tviter.

''Hvala vam, ali nismo zainteresovani da Klausuru osvojimo na način kako je to urađeno u El Salvadoru. Naš cilj je da igramo do kraja i na taj način budemo šampioni. Napred Plavi'', stoji u objavi Kruz Azula.


I iz Crvene zvezde su se nedavno javili povodom pisanja da bi u slučaju preranog završetka lige trofej trebalo da pripadne baš njima, kao liderima Superlige Srbije. Ipak, generalni direktor Zvezdan Terzić rekao je da crveno-beli ne žele da tako stignu do titule.

Inače, poslednji meč u šampionatu koji je Kruz Azul odigrao bio je onaj protiv Amerike, u kojem su zabeležili pobedu rezultatom 1:0.