Fudbal

Otišao je sam, bez ikoga: Mijatović o smrti čoveka zbog kog je došao u Real

Autor Nebojša Marković Izvor mondo.rs

Slavni napadač govorio je o čoveku koji ga je doveo u Real Madrid 1996. godine.

U subotu je u Španiji preminuo Lorenco Sans, nekadašnji predsednik Real Madrida i čovek koji je pre skoro 25 godina u najtrofejniji klub Evrope doveo Predraga Mijatovića.

Čuveni predsednik "kraljevskog" kluba nije uspeo da se izbora sa korona virusom, a Mijatović je tim povodom u telefonskom intervjuu govorio za "Večernje novosti".

"Baš sam onako pogođen i potresen, jer sa Lorencom Sansom, bez obzira što me je 1996. potpisao kao igrača Valensija i što smo posle toga osvojili titule, pored toga što je bio predsednik, bio mi je prijatelj", počeo je Mijatović u razgovoru za "Novosti".

"Bio je pravi gospodin, teško mi je palo kad sam čuo. U kontaktu sam sa njegovim sinom. Jako mi je žao što porodica i mi prijatelji nismo mogli da se oprostimo od njega. Nisu dozvoljavali da iko bude u kontaktu sa njim, što je tužno. Otišao je sam bez porodice i bez prijatelja, jednostavno takva je situacija. Imali smo sjajan odnos. Jako mi je teško, na neki način sam ga smatrao ocem. Imali smo baš iskreno prijateljstvo", rekao je Mijatović.

Sans je preminuo u 76. godini, četvrt veka nakon što je pobedom na predsedničkim izborima u Realu vratio titulu prvaka Evrope u Madrid posle 32 godine čekanja. Jedini gol 1998. u finalu sa Juventusom postigao je - Mijatović.

On je još jednom naglasio kakoliko je situacija na Pirineijma dramatična.

"Što se tiče korona virusa, u Španiji je jako teška situacija. u karantinu smo, naravno, bez da izlazimo i svaki dan broj obolelih i smrtnosti je ogromna. Ne može se ništa drugo. Ovo treba shvatiti na najozbiljniji mogući način i moliti se bogu da ovo prođe što pre", zaključio je Predrag Mijatović u razgovoru za "Večernje novosti".