Fudbal

Čelsiju ne valja najskuplji golman sveta - krenuli su po Nojera!

Autor Milutin Vujičić

Iznenadna promena strategije na "Bridžu".

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Kepa Arizabalaga postao je najskuplji golman sveta u leto 2018. godine nakon što je Čelsi bio primoran da pronađe rešenje među stativama pošto ih je napustio nezadovoljni Tibo Kurtoa.

Mnogi su bili skeptični zbog ovog poteza Čelsija, pošto dotadašnji golman Bilbaoa nije pokazivao da vredi baš 80 miliona evra, međutim "plavcima" su bile svezane ruke. Morali su da rizikuju i skoro dve godine kasnije ne deluje da su potpuno zadovoljni viđenim...


Arizabalaga je bio neposlušan kod Sarija, ove sezone ima najlošiji procenat odbrana u Premijer ligi zbog čega je jedno vreme kod Lamparda bio "prikovan i za klupu".

To ga je pomalo i opametilo, odigrao je posle toga nekoliko fantastičnih utakmica, ali u Čelsiju i dalje ne veruju da može da igra na konstantno visokom nivou iz nedelje u nedelju. I zbog toga se polako raspituju za golmane na tržištu, iako je pauza u fudbalu zbog korona virusa.

Kako piše poznati novinar lista "Bild" Kristijan Falk - Čelsi je odlučio da "napadne" Manuela Nojera iz Bajerna, ako ovog leta uspeju da prodaju Arizabalagu!

Navodno ni Nojeru ova opcija nije nezanimljiva pošto mu se nije dopalo što je Bajern doveo mladog golmana Aleksandra Nibela, koji će ga u perspektivi zameniti, a istovremeno su se razvukli pregovori oko novog ugovora.


Ono što čudi jeste da se Čelsi posle dovođenja mladog golmana okreće veteranu, pošto su Nojeru baš od danas 34 godine, ali veruju da mogu iz njega da "izvuku" još nekoliko sezona.

Nojer nije na nivou na kakvom je bio u vreme Pepa Gvardiole, kada je bio najbolji golman sveta, ali se od povrede polako "dizao" i znao je da pokaže trenutke briljantnosti, mada je bilo i kikseva koji su delovali neoprostivo za igrača te klase.

Kapitenu Bajerna ugovor traje do leta 2021. godine, a ove sezone je mrežu sačuvao na 15 od 37 mečeva.

Za sada nema informacija koliko bi Nojer mogao da košta.