Fudbal

Ako ne može Sebaljos, može li Nabil Fekir?

Izvor mondo.rs

Arsenal koristi pauzu da pravi planove za leto.

Pitanje je kako će izgledati kraj tekuće sezona, koja je zaustavljena zbog korona virusa. Pitanje kako će izgledati letnji prelazni rok u ovakvim okolnostima. Ali, Arsenal zna šta mu fali.

Mikel Arteta je bio zaražen virusom korona, proveo je sate i sate u karantinu, a po sopstvenim rečima, vreme je trošio na pravljenje planova. I napravio ih je.

Možda će vas zanimati

Dani Sebaljos je stigao prethodnog leta, još dok je u klubu bio Unai Emeri. Španac je zemljaku obećao šansu, minutažu i značajnu ulogu, ali su nešto lošija atmosfera u klubu i povrede uticale na njegove partije.

Dani Sebaljos je na pozajmici iz Real Madrida, ali nije dogovorena otkupna klauzula. Ipak, Arsenal ga želi, planiraju da otkupe njegov ugovor, a poslednja tri meča pre ove pauze pokazuju da za Španca ima mesta u klubu.

Ukoliko se to ne desi i Madriđani odluče da stopiraju transfer. Arsenal se okreće drugom igraču iz Primere. Sjajne partije Nabila Fekira, nekada transfer mete Liverpula, primakle su ga velikom transferu u London.

Francuz je ranije imao problema sa kolenom, ali njegovi nastupi za Betis pokazuju da može da igra na vrhunskom nivou. To je i privuklo Arsenal, koji bi ovim dobio dodatno pojačanje u veznom redu, nešto ofanzivnije od Sebaljosa kog trenutno imaju.

Nabil Fekir bi, po svojim igračkim kvalitetima, mogao da zameni i Mesuta Ozila, još jednog bivšeg igrača Real Madrid. Iako je Nemac turskog porekla ''proigrao'' kod artete, dugo se priča o njegovom odlasku.