Fudbal

Jedan poziv, u narednih 48 časova, određuje Huntelarovu karijeru

Izvor mondo.rs

Holandski fudbaler očekuje telefonski razgovor.

Da li će Klas Jan Huntelar ostati deo Ajaksa i naredne sezone? Za sada ne znamo, a saznaćemo u narendih 48 časova. Toliki rok ima tim iz Amsterdama da reaguje.

Dogovor kakav je napravljen još ranije označio je 1. april kao konačan datum u kom će se razgovarati o nastavku saradnje. Ukoliko Ajaks ne nazove napadača, on će ostati u klubu i naredne sezone.

Bivši reprezentativac Holandije ima 36 godina, ali još uvek postoji veliko interesovanje klubova za njega. Zvao je Herenven, Atlanta bi volela da ga vidi u MLS ligi, a postoje još neke ekipe koje su zainteresovane za usluge iskusnog golgetera.

''Još uvek ne znam šta Ajaks želi. Imali smo dogovor da se fokusiramo na ovu sezonu, pa da onda razmišljamo o ostalom. Isto smo uradili i prošle sezone. Ako se dogovorimo, moraću da potpišem novi ugovor pre nego što počnem pripreme za novu sezonu. Za mene postoje tri opcije: kraj karijere, ostanak u Ajaksu i odlazak u neki drugi klub'', istakao je napadač.

To znači, da strelac 10 golova na 32 meča ove sezone mora u narednim danima da razmišlja o nastavku kariejre. Posebno ako tim iz Amsterdama ne bude želeo da se saradnja nastavi.

Klas Jan Huntelar ima ugovor do 30. juna ove godine, što možda znači da je već odigrao poslednji meč u dresu ''Kopljanika''.

Tokom bogate kariejre, koju je počeo u seniorskom timu PSV-a, Huntelar je igrao i za De Grašaf, Agov, Herenven, Real Madrid, Milan i Šalke. Za reprezentaciju je nastupio 76 puta.