• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U FIJATU BI DA RADE: Koncern čeka "zeleno svetlo" da obnovi proizvodnju

Izvor mondo.rs Izvor SRNA

Fijat Krajsler Automobili (FCA) želi da nastavi proizvodnju automobila u tri fabrike u Italiji od naredne nedelje ako dobije "zeleno svetlo" od vlade, izjavio je danas predstavnik sindikata.

  Fijat namerava da pokrene proizvodnju Izvor: MONDO/Marko Tanasković

FCA je prošle nedelje obavestio sindikate da će, ako im Vlada da odobrenje za pokretanje pogona, kompanija biti spremna da obnovi deo svoje proizvodnje 6. aprila, rekao je Đanluka Gianluca Fiko, predstavnik sindikata metalskih radnika UILM, prenosi Rojters.

Ranije ovog meseca, Italija je zabranila putovanje unutar zemlje i naredila zamrzavanje svih poslovnih aktivnosti za koje se smatra da nisu od životne važnosti za zemlju do 3. prila, uključujući i aktivnost automobilske industrije, kako bi suzbijanje širenje koronavirusa imalo veće efekte.

Možda će vas zanimati

Lokacije na kojima bi FCA eventualno obnovio proizvodnju su: Melfi, na jugu Italije, gde ima liniju za sklapanje "džipa kompas", zatim Altesa u centralnoj Italiji, gde proizvodi laka komercijalna vozila, i konačno Torino gde se u legendarnoj fabrici Mirafjori obavljaju pripremne operacije za novi električni model 500, naveo je predstavnik Sindikata.

Portparol FCA je potvrdio da je za sada plan da se ove tri linije obnove sledeće nedelje, ali je Fiko naveo da se ne zna da li će vlada dati dozvolu za to I da on smatra da je verovatnije da će Rim produžiti zabranu.

Iz privrednog udruženja Konfiindustrija upozorili su na moguće nerede ukoliko se privredna aktivnost ne uspostavi, pogotovo na siromašnom jugu gde ljudi teže podnose ovu, i ekonomsku, blokadu.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ko je ovde lud

Neka prave respiratore kao i svaka druga auto industrija a naši već i hoće da ih prave. Ej respirator košta mnogo više nego automobil.

special image