HIT IDEJA

Trećeligaš prodaje 34.500 ulaznica za "fantomsku" utakmicu!

Izvor mondo.ba Izvor Anadolija

Sjajna ideja nemačkog kluba.

Fudbalski klub Uerdingen 05 iz Krefelda na zanimljiv način počeo je da skuplja sredstva kako bi prebrodio finansijsku krizu izazvanu globalnom pandemijom novog korona virusa.

U klubu su se dosetili da počnu prodaju ulaznica za nepostojeću utakmicu na stadionu "Grotenburg", koji je u fazi renoviranja.

U pozivu koji su uputili navijačima kaže se da će svaki kupac elektronskim putem dobiti posebno dizajniranu ulaznicu, koju mogu da odštampaju.

"Budući da su svi sportski tereni u Nemačkoj trenutno zatvoreni, a fudbal se može održavati samo virtuelno, možemo igrati i na stadionu Grotenburg. Stoga 34.500 virtuelnih mesta čeka da bude potpuno rasprodato. Pomoću kupljene ulaznice solidarnosti sa Uerdingenom, pokazujete za koga vam srce kuca čak i u teškim vremenima“, objavili su iz kluba.


Istakli su da su cene ulaznica pet evra za stajanje, deset za sedenje i 19,05 evra za virtuelnu VIP tribinu, simbolično, jer je klub osnovan 1905. godine.

Uerdingen 05 je osamdesetih godina prošlog veka igrao u Bundesligi, a može se pohvaliti i plasmanom u polufinale Kupa kupova 1986. godine.

No, sada je trećeligaš, a u jednom trenutku je igrao i u šestom rangu nemačkog fudbala.

Tagovi