Fudbal

Asistencije se isplatile, Bajern zadržao Tomasa Milera

Izvor mondo.rs

Fudbaler Bavaraca produžio vernost do 2023. godine.

Izvor: Christian Kaspar-Bartke/Bongarts

Mogao bi Tomas Miler da bude u grupi igrača koji su celu seniorsku karijeru proveli u jednom timu. Ugovor sa Bajernom je produžen, pa će nemački fudbaler ostati u klubu do svoje 33. godine.

Nakon toga, još samo jedan ugovor i već će se razmišljati o odlasku u panziju. Tomas Miler i klub su dogovorili nastavak saradnje, nakon što se ofanzivac ''razigrao'' pod komandom Flika.

Ugovor koji je važio do danas je isticao narednog leta, a novi će trajati dve godine duže, odnosno do leta 2023. godine. Za igrača koji je u Bajern stigao sa 10 godina, to znači da će u klubu provesti skoro dve i po decenije! Redak primer u modernom fudbalu.

Potpisivanju ugovora su, pored igrača, prisustvovali Karl Hajnc Rumenige, Oliver Kan i Hasan Salihamidžić, čelnici Bavarskog kluba. Oni su istakli zadovoljstvo jer su pregovori oko nastavka saradnje uspešno završeni.

Miler je ove sezone fantastičan u dresu Bajerna. Nakon što je prethodnih nekoliko sezona imao nešto manju ulogu u timu, sada je ponovo jedan od najbitnijih igrača u klubu. Prijala mu je promena trenera koja se desila u toku sezone, a Flik, koji je prvobitno bio prelazno rešenje, veruje mu u potpunosti.

Nemački reprezentativac čiju je poziciju na terenu uvek bilo teško definisati, vratio mu je asistencijama, pa je trenutno najuspešniji dodavač za gol u Top5 evropskih liga. Istina, Bajern u napadu ima Roberta Levandovskog, koji ne propušta da realizuješanse koje mu saigrači stvaraju.