Fudbal

Arteta uputio reči podrške Pepu: "Saosećam sa porodicom..."

Izvor mondo.ba

Trener Arsenala bio je četiri godine Gvardiolin pomoćnik pre nego što je počeo da radi samostalno u Arsenalu

Porodična tragedija zadesila je u ponedjeljak Pepa Gvardiolu.

Dolores Sala Kario, majka menadžera Mančester sitija, preminula je u 82. godini od posljedica zaraze korona virusom, od kojeg je u Španiji već preminulo više od 15.000 ljudi.

Reči saučešća i podrške nekadašnjem defanzivcu Barselone, a sada strategu "građana" u teškim trenucima stigle su od doskorašnjeg prvog saradnika, a sada komandanta Arsenala Mikela Artete.

Menadžer londonskog kluba je bio prvi koji je u engleskom fudbalu zaražen virusom korona, posle čega su i na Ostrvu krenuli stopama ostalih evropskih liga i stopirali odigravanje svih takmičenja.

"Razgovarao sam sa Pepom, to su zaista pretužne vesti", rekao je Arteta, koji je, pre nego što je u decembru imenovan za trenera Arsenala, četiri godine bio Gvardiolina "desna ruka" na Etihadu.

"Veoma dobro poznajem njegovu porodicu i šaljem im reči saučešća i verujem da će zajedničkim snagama lakše prebroditi sve ovo. Pep je bio zabrinut za roditelje jer se radi o starijim licima, za koje postoje posebne restriktivne mere u Španiji. Tamošnje vlasti preduzimaju rigorozne stvari kako bi se izborili sa ovim, stanje je veoma kritično", rekao je Arteta za San.

Što se tiče nastavka sezone i ostalog, Arteta je rekao da je pravljenje bilo kakvih dugoročnih planova u ovim trenucima – "nemoguće i predstavlja gubljenje vremena".