Fudbal

Neko štedi, neko kažnjava: Izostane li LŠ, manje plate na Emirejtsu!

Izvor mondo.ba

Šta će reći igrači?

Nije mali broj fudbalskih klubova širom Evrope koji u danima borbe sa pandemijom korona virusa posežu za merom smanjenja plata na mesečnom i godišnjem nivou.

Neki se lako dogovore sa članovima, neki teže, a o smanjenju primanja svojim igračima razmišlja i Arsenal – ali tek kada se situacija normalizuje!

O čemu se radi?

Naime, prema navodima britanskog "Telegrafa", rukovodstvo "tobdžija" odlučilo je da kazni igrače ukoliko ne izbore mesto u Ligi šampiona za sledeću sezonu.

Uprava kluba sa "Emirejtsa" mišljenja je da će se steći uslovi da se Premijer liga na terenu završi onako kako je i planirano, ali su pred svoje igrače postavili ultimatum – ili plasman u evro-elitu ili manja plata!

Koliko je trenutno Arsenal daleko od Lige šampiona?

S obzirom da je Mančester sitiju izrečena zabrana nastupa u evropskim kupovima na period od dvie godine zbog kršenja FFP (a "građani" su trenutno drugoplasirani), Arsenalu je, ako žalba Sitija Sudu za sportsku arbitražu ne urodi plodom, za taj poduhvat dovoljna i peta pozicija, od koje je u ovom trenutku (devet kola pre kraja sezone) udaljen pet bodova.

To mesto trenutno drži Mančester junajted, uz 45 bodova, dok je Arsenal na devetom stepeniku uz pet bodova manje – ali i utakmicom manje u odnosu na Solskjerov tim.

Za četvrtim mestom, koje sigurno vodi u LŠ, Arsenal za sada kasni osam bodova (Čelsi ima 48 bodova).

Imao je Arsenal priliku da se za mjesto u Ligi šampiona za sezonu 20/21 izbori kroz Ligu Evrope, ali je u tom takmičenju eliminisan u šesnaestini finala od Olimpijakosa.