BAŠ ŽELI DA IH SE OTARASI

Evo vam pare, da možete da kupite od mene

Autor Jovan Terzić

Gazda Njukasla daje pozajmicu kupcima Njukasla

Već nekoliko meseci Majk Ešli pokušava da proda Njukasl na čije je čelo došao 2007, a po pisanju "Sana", posao sa Arapima bi uskoro mogao da bude završen.

Na opšte veselje navijača "svraka", koji su gotovo od samog početka u "ratu" sa aktuelnim vlasnikom kluba. 

Kao novi vlasnik navodi se porodica Mohamada bin Salman, princa Saudijske Arabije, ali ono što je posebno zanimljivo, jesu navodi britanskog lista da će Majk Ešli, pored toga što je spustio prodajnu cenu sa 340 na 300 miliona funti, takođe i pozajmiti novac Amandi Stejveli, čija je firma posrednik u ovom poslu i koja bi trebalo da postane vlasnik 10 odsto akcija crno-belih sa severa Engleske. 

Navodno je reč o 13.000.000 funti pozajmice, koji će kasnije - uz određenu kamatu - biti vraćeni trenutnom vlasniku Njukasla. 

Ešli od početka rukovođenja "svrakama" nije bio u dobrim odnosima sa navijačima, koji su očekivali mnogo bolje rezultate. 

Uspeo je, ipak, da ostane na čelu kluba čak 13 godina, a sada će se povući prilično punijih džepova, pošto je Njukasl te 2007. kupio za "samo" 134.000.000 funti, dakle više nego duplo manje od prodajne cene.

Navijači Njukasla nadaju se da će njihov klub, po primeru Mančester sitija, dolaskom novih vlasnika konačno biti konkurentan za vrh Premijer lige.