BAŠ JE ZAPEO

Novi ugovor po starom dogovoru: Bufon obara rekord Maldinija!

Izvor mondo.ba

Golman Juventusa baš uporan da nadmaši nekadašnjeg defanzivca Milana.

Zvanično potpisivanje će morati da pričeka zbog pandemije korona virusa, ali po navodima italijanskih medija Đanluiđi Buffon i predsednik Juventusa, Andrea Anjeli, dogovorili su obnovu saradnje do juna 2021. godine!

Legendarni 42-godišnji golman rešen je da nadmaši rekord nekadašnjeg defanzivca Milana, Paola Maldinija, po broju nastupa u Seriji A, pa je pristao na uslove iz dosadašnjeg ugovora, što nije čest slučaj u svetu fudbala. 

Možda će vas zanimati

U italijanskom prvenstvu, koje je trenutno prekinuto zbog pandemije korona virusa, Bufon je ove sezone branio sedam puta, jer je prvi izbor na golu Torineza bio Vojčeh Šćešni. U Kupu Italije je upisao tri, a u Ligi šampiona jedan nastup.

Ali, očigledno da iskusnom čuvaru mreže ne smeta uloga podrške poljskom golmanu.

Posebno jer je sa ovih sedam nastupa izjednačio rekord Paola Maldinija od 647 utakmica u Seriji A i samo mu jedan nedostaje da se izdvoji na večnoj listi.

Bufon je u prvom navratu u torinskom klubu proveo čak 17 sezona, od 2001. kada je došao iz Parme do 2018. godine, kada je otišao u Pari Sen Žermen. Tamo je proveo prošlu sezonu, a leta 2019. vratio se u Torino.

Tokom prvog boravka u Juventusu odigrao je 656 utakmica i osvojio devet titula nacionalnog šampiona, pet pehara u Superkupu i četiri u Kupu Italije.

Za reprezentaciju Italije branio je čak 176 puta, po čemu je rekorder "azura".