Fudbal

Milorad Vučelić: Teško će se sezona završiti u ovom formatu!

Autor Milutin Vujičić Izvor Alo.rs

Prvi čovek Partizana o mogućoj promeni sistema takmičena Superlige.

Superliga Srbije prekinuta je pre nešto više od mesec dana, a i dalje je neizvesno kada i u kom formatu će biti nastavljena!

UEFA je dala preporuku svima da završe domaća prvenstva, dozvolila i promenu sistema koji će smanjiti opterećenje za igrače, ali se i dalje čeka odluka najodgovornijih ljudi u srpskom fudbalu, a sve naravno zavisi od korona virusa i prekida vanrednog stanja u državi.

Današnji "Sportski žurnal" piše o tome da će Superliga, koja je prekinuta posle 26 kola, biti nastavljena između 19. i 23. maja, a postoje tri scenarija.

Prvi scenario je da se sve odigra po dosadašnjem sistemu uz još 11 prvenstvenih utakmica, druga opcija je da se odigraju još četiri kola do kraja preliminarne faze (bez plej-ofa i plej-auta), a treća i najmanje verovatna je da fudbal, kao u Holandiji, bude zabranjen i da se sezona ne završi.

Na ovu temu svoje mišljenje dao je i predsednik crno-belih Milorad Vučelić.

"Sasvim je izvesno da će biti nekih promena jer je teško završiti sezonu u predviđenom formatu, sa sve plej-ofom", kazao je Vučelić za "Alo".

"Ali, opet, ne smemo ništa da radimo na svoju ruku. Vidite da je UEFA kažnjavala Saveze koji su prekinuli prvenstvo i bez dalje borbe proglasili šampione. Sve je to, zasad, gatanje - ne želim da se bavim time", zaključio je prvi čovek Partizana.

Podsetimo, lider našeg šampionata je Crvena zvezda sa 11 bodova "viška" u odnosu na Partizan, a u slučaju da se "ukine" plej-of, potrebna bi im bila još jedna pobeda za osvajanje titule.

Šta vi mislite, šta je najbolje rešenje za završetak sezone?