Fudbal

Najveći baksuz među golmanima "proteran" nazad u Liverpul

Autor Milutin Vujičić

Nepoželjan u Engleskoj, ali i u Turskoj...

Loris Karijus (26) bio je tragičar finala Lige šampiona 2018. godine kada je Real Madridu poklonio dva gola i direktno kumovao porazu Liverpula, a navijači "redsa" mu to nikada nisu oprostili.

Plakao je Nemac posle finala u Kijevu, molio navijače, ali je uprkos tome dobio stotine pretnji smrću koje su na kraju značile i njegov kraj boravka na "Enfildu". Liverpul je doveo Alisona Bekera, a odlučio je da Lorisa Karijusa pošalje daleko - u Tursku.

Stigao je na dvogodišnju pozajmicu i nadali su se u Liverpulu da će ga Bešiktaš otkupiti na kraju, ali nije ubedio na kraju ni Turke koji ga vraćaju nazad. 

Bez obzira na to što je bio relativno standardan među stativama Bešiktaša (61 nastup), to ne znači da je bio bez grešaka. Samo ove sezone je napravio tri krupna "kiksa" zbog kojih su i navijači u Turskoj bili nezadovoljni, pa su urgirali da se pre vremena vrati na "Enfild".

Problem je napravila i pandemija korona virusa, klubovi imaju manje novca, pa tako Bešiktaš svakako i da hoće - neće imati dovoljno sredstava da otkupi ugovor Lorisa Karijusa.

Njegova cena nije mala (7,25), tako da će se vratiti u Liverpul da pojača konkurenciju.

Za sada nije poznato da li će Jirgen Klop pokušati da mu "oživi" karijeru posle dve godine u kojima je bio na "crnoj listi" navijača - ili će klub odmah saslušati sve ponude koje budu stizale za njega.

Nemački fudbaler ima 26 godina i ponikao je u Majncu, ali pitanje je da li će još nešto uspeti da napravi u karijeri što bi "poništilo" finale iz Kijeva kada je prvo napucao Benzemu i primio gol, a onda "propustio" kroz ruke loptu koju je uputio Bejl.