Fudbal

Kako postići 40 golova na 33 meča? Meditacija, PlayStation i pica!

Izvor mondo.ba

Norvežanin ima svoju dobitnu kombinaciju.

Devetnaestogodišnji centarfor iz Norveške je odlično započeo život u Dortmundu!

Postigao je devet golova u dresu Borusije, a svakih 57 minuta u proseku je pogađao protivničke mreže.

Prvi je u istoriji Bundeslige postigao "het-trik" na debiju i to kao rezerva, kao i što je postao prvi igrač koji je na pet uvodnih utakmica bio strelac, preciznije sedam golova u prve tri, osam u prvih pet i devet u prvih šest mečeva.

Holandove impresivne brojke su bez presedana - norveški tinejdžer postigao je 40 golova u 33 nastupa za Salcburg i "milionere" samo u sezoni 2019/20 i ko zna šta bi se dogodilo da Bundesliga nije prekinuta pandemijom korona virusa.

U razgovoru za klupsku televiziju govorio je o načinu svoje prihološke pripreme za utakmice.

"Mnogo treniram i mnogo meditiram. Pre utakmice, uvek slušam pesmu: 'Nastavi da sanjaš' i potom meditiram. Posle mečeva, volim s drugarima da igram FIFA na Playstationu i da uživam u pici od kebaba", rekao je mladi Norvežanin.

Ove sezone bolji učinak od mladog Holanda u domaćim prvenstvima imali su samo Bajernov centarfor Robert Levandovski (25 golova) i kapiten Lacija Ćiro Imobile (27). Jedan od Holandovih "idola" dok je bio dečak, Kristijano Ronaldo bio je stralac 21 pogotka pre pandemije COVID -19.

Norveški napadač je takođe dao i savet za sve one koji žele da imitiraju njegov uspeh - Ostanite uvek gladni, nikad ne odustajte od svojih ciljeva i snova".

Ko zna, možda se i neki drugi dečaci nađu na "Vestfalenu" ispred čuvenog navijačkog "Žutog zida"...

"Odmah su me prošli žmarci. Neverovatno je kad vidite sve te ljude", objasnio je Holand na pitanje koje se odnosilo na skandiranje navijača Dortmunda.

"Da budem iskren, to je jedan od najboljih osećaja u mom životu. Svaki put kad se to desi, osećaj je neverovatan. Ne može rečim da se opiše".