Fudbal

Bizarno: Treneri nisu voleli Roberta Bađa jer se nije DROGIRAO!?

Autor Jovan Terzić

Poređenje slavnog Italijana sa Dijegom Maradonom.nekada

Dijego Armando Maradona ili Roberto Bađo, koga biste pre izabrali da bude "desetka" vašeg tima?

Nije lako dati odgovor...

I jedan i drugi spadaju među najbolje fudbalere u istoriji. Italijani su imali privilegiju da ih istovremeno gledaju na svojim terenima tokom druge polovine osamdesetih i početkom devedesetih godina prošlog veka, s tim da je Argentinac tada bio na vrhuncu karijere, a Bađo tek počinjao da se penje na vrh. 

Po mišljenju njegovog nekadašnjeg saigrača, Đankarla Marokija, "Mali Buda" nikad nije dobio poštovanje koje zaista zaslužuje, a koje Maradonu prati i dan danas.

Razlog - bio je previše fin!

"Igrao sam šest godina sa Bađom u Juventusu i Bolonji, tako da je to najduža veza koju sam imao sa nekom, izuzev sa svojom ženom" počeo je bivši reprezentativac Italije razgovor za "Skaj sport".

"Igrajući u veznom redu imao sam privilegiju da izbliza gledam kako igra fudbal. Kada bi imao loptu u nogama, to je bilo nešto najlepše što ste mogli da vidite u sportu", smatra Maroki.

"Robi je bio poput zeta kog bi svaki otac poželeo svojoj ćerki", dodao je i nastavio: "Bio je pouzdan, smiren i verovatno je to razlog zašto se nije dobro slagao sa svojim trenerima. U to vreme su se cenile 'desetke' poput Maradone - ženskaroši, koji vole noćni život, povremeno se drogiraju... To je jedino objašnjenje koje mogu da nađem", uveren je prvak Italije sa Juventusom 1995. godine i osvajač Lige šampiona sa Torinezima godinu dana kasnije.