Fudbal

Maksi Lopez pred kaznom zbog "dugog jezika" o Trećem svetskom ratu

Izvor mondo.ba

Član Serije B Krotone najavio je disciplinski postupak protiv Maksija Lopeza

Argentinski napadač, Maksi Lopez, koji je tokom karijere nosio, između ostalog, dres Barselone, od leta prošle godine je član italijanskog drugoligaša Krotonea.

Za sada se nije istakao nekim spektakularnim golgeterskim učinkom - jedan gol u osam utakmica Serije B - ali, u danima kad nema fudbala zbog pandemije virusa korona, pošlo mu je za rukom da se nađe u centru pažnje.

Naime, italijanski drugoligaš saopštio je da će protiv 36-godišnjeg Lopeza pokrenuti disciplinski postupak zbog izjava u argentinskim medijima, a u vezi sa trenutnom situacijom u Seriji A, koja se ne igra skoro dva meseca zbog borbe sa virusom korona.

"Da u Italiji urade isto što su uradili Francuzi, izbio bi Treći svetski rat", rekao je Lopez za argentinsku TV stanicu "TyC Sports".

I nije se na tome zaustavio. Naprotiv.

Osim Rivera, Barselone i Krotonea, Lopez je još igrao za Majorku, Moskvu, Gremio, Kataniju, Milan, Sampdoriju, Kjevo, Torino i Udineze.

"Predsednik Lacija, Klaudio Lotito, je ovde predsednik Saveza, a ne Gabrijele Gravina. Prema Lotitu, mogli smo još pre mesec dana da izađemo na teren i igramo", rekao je Lopez, koji će zbog "dugog jezika" biti kažnjen od strane Krotonea.

Inače, ovaj klub, sinoć smo pisali o tome, biće možda i jedan od najvećih dobitnika iz cele trenutne situacije.

Holandski model poništavanja sezone (bez proglašavanja timova koji ulaze i ispadaju) u Italiji neće biti primenjen, a Krotone se u trenutku prekida Serije B, deset rundi pre kraja, nalazio na drugom mestu koje sigurno vodi u elitu za narednu sezonu.