Fudbal

U Realu nije uspeo zbog rasizma? Nedostajalo mi je da budem belac!

Izvor mondo.ba

Ozbiljne optužbe bivšeg fudbalera "kraljevskog kluba".

Nekadašnji reprezentativac Kolumbije Fredi Rinkon svojevremeno je ostavio veliki trag u brazilskom fudbalu gde je nastupao za Palmeiras, Korintijans, Santos i Kruzeiro.

Međutim, dvogodišnje iskustvo u Real Madridu u periodu od 2005. do 2007. nije bilo tako pozitivno kao u zemlji sambe, kafe i fudbala.

A sve to zbog navodnog rasizma!

Kolumbijcu je u živoj emisiji televizije "Karakol", prenošenoj na Instagramu postavljeno pitanje šta mu je nedostajalo da postane zvezda u Španiji, a on je dao pomalo neočekivan odgovor.

"Nedostajalo mi je to da budem belac. Nisam mogao da trpim rasizam iz dana u dan i da budem među starterima. Bilo je teško s trenerom (Horhe) Valdanom jer je i on trpeo velike pritiske", rekao je Rinkon.

Prema njegovim rečima u periodu koji je proveo na "Santjago Bernabeu" sprijateljio se sa nekadašnjim saigračima Ivanom Zamoranom, Fernandom Jerom i Redondom.

"Zahvalan sam na vremenu koje sam proveo u Real Madridu jer sam tamo postao zreo muškarac".

U jednom ranijem intervjuu za "ESPN", Kolumbijac je već govorio o svom boravku u "kraljevskom klubu".

"U Madridu sam bio jedini crnac. Lorenco Sans (bivši predsednik koji je nedavno umro od korona virusa) mi je rekao da ću prvi napustiti klub kad postane predsednik. Trener me je hvalio, ali nisu ga slušali, a mene su potpuno isključili".

Rinkon je osim Madrida u Evropi igrao i za Napoli, gde je postao jedan od najboljih strelaca što ga je i preporučilo Real Madridu. Odigrao je 84 utakmice za reprezentaciju Kolumbije i postigao 17 golova.

Tagovi