Fudbal

Događa se: fudbal u Evropi se oporavlja od korone!

Autor Mladen Šolak Izvor mondo.ba

Još dve evropske lige biće nastavljene krajem maja.

Sve je više nacionalnih prvenstava koja će definitivno biti nastavljena.

Iako su otkazane sezone u Holandiji i Francuskoj, u Portugalu i Švajcarskoj je najavljeno "restartovanje" takmičarske 2019/20, kao i u još dve zemlje

Fudbalska sezona u Poljskoj biće nastavljena 27. maja, a dva dana kasnije opet će početi i prvenstvo Danske.

Poslednja utakmica u danskoj Superligi odigrana je 9. marta, a istog dana je prekinuta i poljska Ekstraklasa.

Nekadašnji fudbaler Juventusa, a sada predsednik Fudbalskog saveza Poljske Zbignjev Bonjek, saopštio je ovu važnu informaciju i otklonio svaku dilemu.

"Vlada je prihvatila naš plan. Klubovi će moći da nastave da treniraju u ponedeljak i ako sve bude u redu, 27. i 28. maja biće odigrana dva meča Kupa Poljske, a dan kasnije će krenuti i liga. Naravno, svi mečevi biće odigrani bez prisustva gledalaca", izjavio je Bonjek.

Poljsko prvenstvo prekinuto je nakon 26. kola, a lider tabele je Legija, sa 51 bodom - osam više od drugoplasiranog Pjasta iz Gljivica.

"Do kraja sezone ostalo je još 10 kola, a nadamo se da ćemo sezonu završiti 19. jula. Biće neizbežno da naučimo da živimo sa virusom, jer ako bismo čekali da uopšte ne bude zaraženih, mogli bismo da pauziramo dve godine", dodao je prvi čovek poljskog fudbala.

U međuvremenu su i Danci predočili vladi svoje države plan za nastavak sezone, za koju se takođe nadaju da će biti nastavljena 29. maja, uprkos činjenici da im je povećan broj zaraženih nakon ublažavanja mera.

U Danskoj su odigrana 24 kola i dominantni lider je Mitjiland, sa 62 osvojena boda - 12 više od drugoplasiranog Kopenhagena i čak 22 više od trećeplasiranog Arhusa.

Podsetimo, srpski fudbalski klubovi počeće u ponedeljak da treniraju, prateći adekvatne mere o socijalnoj distanci.

Tagovi