Fudbal

PRIČA KAO IZ KENGURA: I šta vozi Zizu? Fijat...

Autor Milutin Vujičić

Dok su saigrači na trening dolazili Ferarijima - Zidan je bio mnogo skromniji. Možda je zato i uspeo toliko da ostvari?

Čuvena replika iz filma "Kad porastem biću Kengur" kada Baron (Predrag Bjelac) u kladionici priča o skromnom Gabrijelu Batistuti koji vozi juga, iako ima mnogo novca, dobila je svojevrsni nastavak - samo ovoga puta istinit!

Edvin van der Sar prisetio se svog dvogodišnjeg boravka u Juventusu tokom kog je imao čast da svlačionicu deli sa velikim Zinedinom Zidanom koji nije voleo da razbacuje novac.

U intervjuu koji je dao za španski list "AS", Van der Sar je kazao da je "Zizu" bio drugačiji od ostalih fudbalera Juventusa koji su bili ludi za firmiranim i skupocenim stvarima, dok je jedan od najboljih igrača svih vremena bio izuzetno skroman.

Van der Sar je s njim igrao i u sezoni pre nego što će Zidan postati najskuplji fudbaler svih vremena, sve do pojave Kristijana Ronalda, pa ga je iznenadilo pomalo što se nije "razbacivao".

"Nije bio baš pričljiv, bilo mu je teško jer nije pričao baš dobro engleski, samo francuski italijanski, ali čim bi uzeo loptu...", prisetio se treninga na kojima je "Zizu" ostajao i kasnije kako bi uvežbavao udarac dok je među stativama stajao dva metra "dugački" Edvin van der Sar.

"Na trening je dolazio u Fijatu, nosio je obične farmerice, belu Levis majicu i bele Adidas patike".

"To je bilo totalno drugačije od svih igrača u Juventusu koji su dolazili u skupocenom Ferariju, oblačili su Dolče i Gabanu, Versaće...", ispričao je Van der Sar i za razliku od Barona iz našeg filma nije dodao ko je Zidanu "doterao" automobil u Torino.

Ipak, holandski golman ističe da su u klubu često puta videli i njegovu drugu stranu ličnosti...

"Zidan je imao i tamnu stranu ličnosti i često je znao da dobije crveni karton, ali to kako je 'mekano' igrao loptom. BIo je toliko elegantan fudbaler", ispričao je sadašnji izvršni direktor Ajaksa o sadašnjem treneru Real Madrida.

Da li je u međuvremenu promenio automobil? Skoro sasvim sigurno...