Fudbal

Mijat zna kako se to radi, Filip čeka svoju šansu: Datum je 4. jul!

Izvor mondo.ba

Gaćinović je golom u produžecima rešio dramatično finale Kupa pre dve godine i digao Frankfurt na noge. Ove sezone, put ka Berlinu vodi pravo kroz Minhen.

Izvor: Alexander Hassenstein/Bongarts

Bio je 18. maj 2018. godine kada je Mijat Gaćinović istrčao sam pred Svena Ulrajha, rutinski ga zaobišao, poslao loptu u mrežu, favorita na zemlju, a saigrače i navijače u euforiju kakvu može da izazove samo osvajanje Kupa golom u produžecima pred 80.000 ljudi na tribinama.

To što su slavlje "orlova" na "Olimpijaštadionu" u Berlinu u neverici pratili fudbaleri i navijači Bajerna, samo je učinilo da Frankfurt slađe proslavi istorijski retke fudbalske trijumfe u ratu sa Minhenom.

Možda će vas zanimati

Ajntraht - Bajern: Finale Kupa 2018 (sport)
Izvor: YouTube

U Nemačkoj je danas odlučeno da, posle Bundeslige, i DFB pokal bude završen takmičarski, na terenu. Veliko finale zakazano je za 4. jul, takođe u Berlinu, ali ovog puta bez krcatih tribina.

Biće to prilika da Gaćinović osvoji treći Kup trofej u karijeri, jer je bio deo generacije fudbalera Vojvodine koja je trijumfovala 2014. godine u Humskoj. Ujedno, šansu za prvi trofej u karijeri imaće i Filip Kostić, koji je pre dve sezone nosio dres Hamburga.

Fudbaleri Ajnhtrahta čeka najteži mogući put ka povratku na "Olimpijaštadion" dve godine kasnije, jer vodi pravo kroz Minhen.

Sreća je tog dana bila na strani Leverkuzena, koji će ka prestonici putovati kroz Felklingen, iz kog dolazi jedini četvrtoligaš u istoriji DFB pokala - Sarbriken.

Mečevi će biti odigrani pred praznim tribinama.

parovi polufinala:

Bajern - Ajntraht (9. jun)

Sarbriken - Leverkuzen (10. jun)