"bez mane"

Devetorica "genija" u jednom: Da li je ovo najbolji napadač svih vremena?

Izvor mondo.rs

"Marka" je probala da napravi idealnog golgetera. Proverite da li je uspela u tome.

Istorija fudbala pamti veliki broj golgetera koji su ostavili velikog traga. Svi oni imali su svoje kvalitete i osobenosti, ali i nedostatke.

A kako bi izgledao najidealniji napadač svih vremena?

Španska "Marka", tačnije njen analitičar Hulio Maldonado, probao je da napravi takvog - bez mane.

On je perfektnog golgetera "sačinio" od devet igrača.



Moć - Brazilac Ronaldo: Smatra da nijedan napadač nije imao tu moć da iz pozadine tako vešto dođe do gola i sa lakoćom i svežinom postigne pogodak. "On je personifikacija moći".

Brzina - Džejmi Vardi: "Čista brzina, Vardi je hrt"

Elegancija - Marko van Basten: "Izgledao je kao svojvrstan plesač na terenu koji je imao sposobnost da natera posmatrača da uživa u njegovoj igri".

Leva noga - Lionel Mesi

Desna noga - Kilijan Mbape

Igra glavom - Karlos Santiljana: "Jedan od igrača sa najboljom završnicom u istoriji i to glavom. Fotografije kada se podiže i lebdi u vazduhu, a onda sprovodi loptu u gol su antologijske. I Kristijano Ronaldo to radi odlično, ali je Španac bio specijalista za to".

Korišćenje šansi - Gerd Miler: "On je imao urođen taj instikt da se pojavi u pravom trenutku i postigne gol. Sam je govorio da nikada nije postigao lep pogodak, uvek ružne, ali je uvek imao taj osećaj da se pojavi u kada je potrebno i zatrese mrežu na najvažnijim mečevima".

Golgeterski instikt - Gari Lineker: "Uvek je bio brži i spretniji od svih ostalih pred golom"

Ličnost - Kristijano Ronaldo: "Ličnost napadača je je veoma bitna vrednost. A Kristijano je tu prvi. Zna kako da se istakne, ali i da povuče tim".

Šta vi kažete, da li postoji bolji napadač? Pišite nam u komentarima.

Tagovi